Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Ragna I Ramme
Meninger

Love, kill, eat

Jeg har holdt en killing på vei til avlivning. Jeg har satt en boltepistol i pannen på et lam. Jeg har slaktet et nyskutt reinsdyr i fjellet. Hva gjorde det med meg?

Der Maten Kjem
Meninger

Nokon jobbar i fjella våre

For dei fleste er fjell fritid og ferie, men dei ville ikkje vore så tilgjengelege om ikkje nokon hadde produsert mat i dei.

Drivhuset Kirkeby andelslandbruk
Meninger

Å spise er ingen hobby

Å dyrke jord er grunnleggende for å brødfø oss selv og verden. Noen mener at dette er et rent kommersielt anliggende som den enkelte ikke skal bry seg med. Noen sier til og med at selvdyrking er selvdigging.

foto-hilde-mork-debio
Meninger

Takk for maten

Sender vi nok varme tanker til bøndene som gir oss sommerens struttende, friske grønnsaker, nypoteter og gode matopplevelser? Min erfaring er at det er bedre å sende dem en tanke for mye enn en for lite…

Mjødurt
Råvarer

Duften av sommer

Mjødurt har stor plass i mat- og medisinhistorien, den er selve forløperen til aspirin, og en super råvare som venter på deg både i skog og mark og langs kysten.

Hasselnott
Råvarer

Sunnest med skall på

Nøtter du kjøper med skall på er sunnest fordi da bevares næringsstoffene best. Likevel selges de aller fleste nøttene uten skall. Les hvordan du likevel beholder de sunne stoffene best.

Østers Til Ren Mat 002
Råvarer

I sommer skal vi fråtse!

Varmere klima har ført til en nesten eksplosiv økning av stillehavsøsters langs vår kyst. Mildere vintre og varmere somre har gitt en dramatisk bestandutvikling, mener Miljødirektoratet.

Vikja Foto Emma Gerritsen
Meninger

Lovlig i EU - forbudt i Norge

Hvorfor er rå melk farligere å omsette enn upasteurisert ost? Bør ikke voksne, opplyste mennesker selv kunne få bestemme hva de skal spise og drikke?

Villsau på Hovden
Reportasjer

Logisk kjøtt

Ser vi på beitedyr som en romantisk etterlevning fra et gammelt jordbruk? Det lyder både logisk og lurt å satse på disse dyrene som omdanner gress, lyng og tare, kvist, urter og blomster til mat for oss mennesker, samtidig som de rydder i norsk natur. Men det er kanskje ikke så enkelt?

Alma
Meninger

Nye bønder

Hva har en kunsthistoriker, en tidligere arbeidsledig, en it-konsulent, en politi og en bokhandler felles? I utgangspunktet ikke så mye, skulle man tro, men de deler en drøm – drømmen om en framtid i landbruket.

Rabarbra Gunvor Eline Jacobsen
Råvarer

Rabarbra

Rabarbraplanten har en fascinerende fortid, en absolutt nåtid og kanskje en fremtid i din hage eller potte. Den var og er en ettertraktet plante til medisinsk bruk, en gammeldags prydplante, og en sunn og spesiell matplante, avlet frem med en særegen og pikant smak.

Håøya
Reportasjer

Geitøya i Oslofjorden

Det er sommer, og rundt omkring på øya går geiter og tygger ned kratt og busker. De rydder for kommunen. For familien Haugen er geitene blitt et levebrød. Melken fra dem blir til ost, type fransk chèvre, som serveres på noen av landets beste restauranter.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56