Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Anne paa auen snaps 25
Råvarer

Snaps til jul

Hjemmegjort er velgjort, også snaps! Den skal modne, og må derfor tilberedes i god tid før den skal nytes. Vi har besøkt en som alt har begynt med forberedelsene til jul.

Lopstikke 25
Råvarer

​Løpstikke

Den aromatiske urten er så sterk på smak at lite blad holder. Men tørker du den er det enn helt annen sak.

Hand Jordbaer Staarvik
Meninger

Smakens hukommelse

Hvor lenge husker vi en matopplevelse? Jeg mener den fester seg til hukommelsen vår for evig tid. Derfor er gode råvarer viktig.

Plomme Unsplash Alexandra Kikot
Råvarer

Gull på treet

Å plante et frukttre er antagelig en av de beste investeringene du kan gjøre. Behandler du det riktig kan det forsyne minst tre generasjoner med fersk, deilig frukt – i en kort, men helsebringende og herlig sesong. Plommetrær trives nesten overalt.

Rosenrot
Råvarer

Rot mot stress

Rosenrot ser ut til å være det rene vidundermiddelet og er Nordens svar på den mer kjente ginsengroten med mange av de samme egenskapene. Plantene er det moderne menneskets gode hjelpere fordi de kan dempe kroppens stressreaksjon.

Rolv No
Intervjuer

Oraklet i Oppdal

Botaniker og urtekyndige Rolv Hjelmstad har bygget opp landets største urteleksikon på nett, skrevet bok og fartet landet rundt med kurs og foredrag om det som ligger hjertet hans nærmest; de norske medisinplantene.

Epler Nancy Bundt
Råvarer

Frist oss med norske epler!

Norske epler handler om sesong. Lite kan måle seg med norske epler, bare synd sesongen er kort og at tilbudet er gått fra et mangfold til noen få sorter som likner hverandre på en prikk.

God Matjord Dysterjordet Andelslandbruk Foto Emma Gerritsen
Meninger

Markens føde

Meitemarken er hageeieren og bondes beste venn, men den faller ikke i like god jord hos alle. Ikke med det første...

Pickles
Råvarer

Tid for å sylte agurker

Surt, søtt og syrlig. Sprø agurker i sursøt lake smaker nesten som godis og kan brukes som tilbehør til mye god mat. Nå er agurkene klare, da er det bare å sette igang og sylte dem, enten det sto på planen eller ikke. Sesongen er kort.

Kirsebær4
Råvarer

Surt og godt

Ja de er sure og mange av dem henger høyt. Men de gir veldig mye matglede! Vil du ha langvarig glede, i generasjoner, skal du plante et kirsebærtre.

Foto Hildemork Debio
Meninger

Mer lokalmat med borgerlønn?

Innføring av borgerlønn bidrar til å prioritere kvalitet fremfor kvantitet. Ved å gi bønder en sikker basisinntekt gis de mulighet til å prioritere kvalitative verdier knyttet til jord, planter, dyr og mennesker.

Pultost Helen
Reportasjer

Eksklusiv pultost

Pultosten er kan hende for spesielt interesserte, men feinschmeckere verdsetter den så høyt at den er på Slow Foods liste over verdenskjente, spesielle råvarer. Nå vil noen beskytte osten her i landet også.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56