Råvarer

Halvmodne tomater

Det er varslet frost, tomatene er som vanlig halvmodne og grønne de fleste av dem, inn må de.
Tomater

Det er mange teorier om hvordan vi får tomatene til å modne innendørs. Henge dem i vinduet på stilk, legge dem i mørke skap - ingenting synes å fungere særlig bra for oss så i år har vi besluttet å høste og spise dem som de er.

Litt marinering er tingen. Drypp noen få dråper med agavesirup eller strø litt sukker over dem for sødme, en klype fingersalt og rikelig med god olivenolje og en dæsj med eddik. Klipp over gressløk, vårløk, mild chili eller annet som gir litt smak og la tomatene marinere noen timer før de skal spises - i romtemperatur. 

Vi laget også den deilige, kalde tomatsuppen, gazpacho, av dem forleden dag. Blandet dem med noen modne kjøpetomater og fant ut at de litt bitre, grønne tomatene ga en litt syrlig og god ekstra smak. 

Aldri i verden om frosten skal få ta tomatene i år - vi skal spise dem!

Flere artikler