Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
1 delaas lotte shephard renmat 280422 HONE
Dyrk selv

Tips beitehøns i egen hage

De luker, gjødsler, spiser skadedyr og legger egg. Det er mange fordeler med å ha høner i kjøkkenhagen. Her er seks tips fra Delås Gård til å komme i gang.

2 delaas lotte shephard renmat 2804222 CAMILLA
Reportasjer

Løsslupne høner

På Delås Gård er det hønene som gjødsler, rydder og holder plantene frie for skadedyr. – Den egentlige bonden her er høna, sier Camilla og Raymund Lester-Watvedt som holder beitende høns som en del av et mangfoldig kretsløp på gården.

Vanne hagen
Dyrk selv

Slik vanner du smart i sommer

Hvordan holder vi kjøkkenhagen fuktig i tørre sommermåneder? Her er noen tips.

Dennis asbjornsen spiselig hage bok
Dyrk selv

Tips til spiselig hage fra Dennis

Dennis Asbjørnsen gjorde om plenen til en kjøkkenhage. Hans motto er at dyrking skal være enkelt, billig og bærekraftig.

Dennis Spiselighage Utvalg2 035 002
Intervjuer

Spis hagen!

Dagen etter at Dennis Asbjørnsen overtok sitt nye hus var pallekarmene på plass. Nå har 24-åringen gjort dyrkehobbyen til et levebrød og driver landets største Instagramkonto om kjøkkenhage.

Kjersti Skar Staarvik foto Nadin Martinuzzi
Meninger

– Vi må legge nytt innhold i solidaritets-begrepet

Å gjøre oss avhengige av utenlandsk jord for å produsere maten vi trenger, er både misforstått solidaritet og risikabel praksis i en verdenssituasjon preget av kriser, krig og pandemi, skriver ansvarlig redaktør Kjersti Skar Staarvik.

WWOOF i Norge
Reportasjer

Se Norge fra en økogård i sommer

En trenger ikke reise jorda rundt for å få spennende opplevelser. Hvis du er opptatt av hvor maten kommer fra, bør du lære deg begrepet WWOOF først som sist.

REN MAT OG HANDLENETT
Reportasjer

Verv en venn og få handlenett

Kjenner du noen som kunne være interessert i å lese Ren Mat? Nå har vi kampanje!

Redaksjonen Ren Mat Foto Nadin Martinuzzi
Reportasjer

Ren Mat med nytt design og trykking i Norge

Norges økologiske mat- og livsstilsmagasin Ren Mat kommer i sommer i helt ny drakt, og med 100 sider spennende innhold om maten og folka bak. Fra og med denne utgaven blir bladet også trykket i Norge, på miljøvennlig papir og det fraktes med tog.

Hovedbilde RM44 Foto Nadin Martinuzzi
Reportasjer

Sommerutgaven: Adjø solidaritet?

To år med kriser har vist oss hvor viktig matsuverenitet er. Hvordan kan vi minske sårbarheten som følge av lav selvforsyningsgrad og sviktende beredskap? Hvordan fø den norske befolkningen, samtidig som vi ikke hindrer andre land i å gjøre det samme?

Glade dyr og levande jord omslag
Bokomtaler

Glade dyr og levande jord

Hva og nar skal vi spise 1
Bokomtaler

Hva og når skal vi spise?

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56