Redaksjonen Ren Mat Foto Nadin Martinuzzi
Ren Mat har fått ny layout og flyttet trykkingen av magasinet til Norge. Redaksjonen i Ren Mat, f.v. ansvarlig redaktør Kjersti Skar Staarvik, journalist Lotte Shephard og ansvarlig for abonnement og korrektur, Anna Matthews. Foto: Nadin Martinuzzi
Reportasjer

Ren Mat med nytt design og trykking i Norge

Norges økologiske mat- og livsstilsmagasin Ren Mat kommer i sommer i helt ny drakt, og med 100 sider spennende innhold om maten og folka bak. Fra og med denne utgaven blir bladet også trykket i Norge, på miljøvennlig papir og det fraktes med tog.

Det er byrået Bielke&Yang som i samarbeid med redaksjonen har utviklet Ren Mats nye profil.

– Bielke & Yang har lang erfaring med å utvikle merkevarer og visuelle konsepter for både små og store bedrifter, også innenfor vår bransje. Vi er utrolig glade og stolte over å ha fått samarbeide med så dyktige folk i videreutviklingen av Ren Mat, sier ansvarlig redaktør Kjersti Skar Staarvik.

MAGASINETS NYE DRAKT kommer i kjølvannet av at utgiver Økologisk Norge fikk ny visuell identitet tidligere i 2022.

– Bielke&Yang utviklet et sterkt og helhetlig uttrykk for Økologisk Norge. Dette visuelle universet la et godt grunnlag for å designe Ren Mat i samme landskap, men samtidig fikk vi mulighet til å inkludere egne elementer som er unike for magasinet gitt at vi er et journalistisk uavhengig magasin som skal rette seg både mot medlemmer, abonnenter og løssalgskunder, forteller Staarvik.

LES OGSÅ: Økologisk Norge får ny drakt

Den nye profilen er skap av designbyrået Bielke&Yang.

SAMTIDIG MED redesignprosessen har Ren Mat også gjort andre endringer.

– Vi har lenge hatt et ønske om å kunne trykke magasinet i Norge, og med en så klima- og miljøvennlig produksjon som mulig. Det har vi nå funnet en god løsning på. Med god assistanse fra Fagpressen har vi nå fått trykkeriavtale hos tradisjonsrike Ålgård Offset utenfor Stavanger. Magasinene trykkes på ubestrøket, svensk papir og fraktes med tog så langt det er mulig, sier Staarvik.

Vi har lenge hatt et ønske om å kunne trykke magasinet i Norge.
Ren Mat er nå trykket i Norge og har hele 100 sider.

I anledning fornyelsen har Ren Mat økt sidetallet til 100 sider, og redaktøren jubler over å kunne tilby enda mer god journalistikk om grønn og økologisk mat og folka bak.

– Med alt fra grundige reportasjer og menneskemøter til kronikker, forskning og oppskrifter er Ren Mat en pådriver for grønne hverdagsvalg i en verden der det er stadig mer komplisert å ta bærekraftige valg for klima og miljø, folk og dyr. I mediesammenheng både nasjonalt og internasjonalt er Ren Mat unike som både kommunikasjonsplattform og formidlingskanal. Det finnes mange landbruksmedier, og det finnes mange matmagasiner og -nettsteder. Men Ren Mat skiller seg ut ved å plassere seg i krysningspunktet mellom disse. Vi serverer både fakta og velsmakende retter på bordet, og skal vi tro leserne våre, er de ikke forsynt før de har fått begge deler. Det er ikke bare mulig, men også ønskelig for oss å kunne inspirere og utfordre mellom de samme permene, avslutter Staarvik.

Ren Mats fargekart tilhører Økologisk Norge sitt fargeunivers.
Ren Mats sommernummer er på vei ut til abonnenter og medlemmer 8. juni, og i hos uavhengige distributører og Narvesen 16. juni.

Flere artikler