Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Castellin Villa La Gazzara Rosato Toscana bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Castell'in Villa La Gazzara Rosato 2021

Castell d Age Cava Rose Anne Marie bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Castell d'Age Anne Marie Cava Rosé

14187701 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Adobe Reserva Emiliana Rosé 2020

Bare Bra Barnemat FRAMSIDE 1 1
Bokomtaler

Bare bra barnemat

Lumen bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Solis Lumen Rosé 2020

Hagen hele aret 9788248929390
Bokomtaler

Hagen hele året

Spiselig hage
Bokomtaler

Spiselig hage

7644401 Pitt Nat Rose 2020 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Pittnauer Pitt Nat Rosé 2020

Hitra Gardsmat Mona Nynes 5
Intervjuer

Fire kyr og to ildsjeler på en flåte

En maidag i 1982 fraktet to ildsjeler fire kyr med en flåte fra Hitra til Helgebostadøya, klare for å starte et nytt liv på en gård. Grotten som Bodil og Yngvar bygde gir fortsatt liv til prisbelønte oster, nesten 40 år senere.

Jan Arne portrett Frogner Special
Intervjuer

Da en kraftkar kom til Frogner

I 96 år har Frogner Special gitt naboene en duft av Paris med modne oster og importerte kjøttvarer. Nå vil Jan-Arne Moen at flere skal få øynene opp for norske oster fra gårdsysteriene.

Fra gard til bord i Frankrike
Artikkel

Fra gård til bord i Frankrike

En ny generasjon franske kokker ser ikke lenger på seg selv som stjerner, men som mellommenn. De forvandler råvarer laget av mor natur selv – og søker det enkle, raffinerte og ujålete. Vi besøker tre restauranter i Sør-Frankrike som har kastet seg på Farm to Table-trenden. De viser at moderne gastronomi handler mindre om snobberi på tallerkenen, og mer om visjon.

MELKEGLASS BREDDE FOTO NADIN MARTINUZZI REN MAT
Intervjuer

Den kriminaliserte råvaren

Sushi, tartar og grønnsaksspirer - det er mye som potensielt kan drepe, som vi likevel spiser med livets lyst og loven på vår side. Det samme kan vi ikke si om rå melk. I over 13 år har entusiaster kjempet – ja, til og med blitt stilt for retten – for å renvaske den kriminaliserte råvaren.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56