Bokomtaler

Spiselig hage

Spiselig hage

Dennis Asbjørnsen | Aschehoug

Smaken av egendyrket mat er noe helt spesielt. Det vet alle som har prøvd seg enten som balkongbønder, eller med en større kjøkkenhage. Dennis Asbjørnsen ble bitt av basillen da han fikk låne en hageflekk av en kollega. Da han senere ble huseier var pallekarmene raskt på plass, og i dag går ingen grønn flekk til spille hjemme hos 24-åringen, som driver en av landets største inspirasjonskontoer om dyrking på Instagram. «Målet mitt er å spre kunnskap og informasjon, og å inspirere så mange som mulig til å dyrke sine egne grønnsaker», skriver Dennis. Og med boken Spiselig hage har han samlet sine beste tips mellom to permer. Her får du forslag til enkle grønnsaker som egner seg for nybegynnere, en praktisk så kalender,og hvordan du kan dyrke selv om du bare haren vinduskarm til rådighet. For denne «green-fluenceren» har det også gått sport i å bruke tilnærmet null kroner på hagen, og om Dennis får det til, da kan vi også! Han tipser om hvordan du kan høste frø fra egen avling, hvordan du kan gi næring til jord fra egen hage fremfor å kjøpe, og gir tips til naturlig gjødsel du kan hente fra egen husholdning. Økologiske metoder ligger som et grunnlag for alt Dennis gjør i hagen, og vi synes det er inspirerende å lese om hvordan han blir kvitt skadedyr og plantesykdommer uten kunstige innsatsmidler. «Ved å drive etter økologiske prinsipper er hagen i balanse, og jord, planter og dyreliv samarbeider i et stort puslespill», skriver Dennis. Og vi lar oss imponere over hva han får til; med to hender – og nesten gratis.

Få også med deg artikkelen med dyrketips fra Dennis i sommerutgaven nr. 44. KS

Flere artikler