Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
MALIN LONGVA HORGEN GARD breddeutvelgelse 1 H3 A0138 redigert
Reportasjer

Frie folk og dyr

På Horgen gård er frihet sentralt, for folka som jobber her og for dyrene som bor her. Et planlagt beitesystem legger grunnlaget for en levende jord, dyr som er utendørs året rundt og landbrukere med lave investeringer – kan dette være fremtidens landbruk?

Surdeigsbakst
Bokomtaler

Surdeigsbakst fra ille Brød

Okobok Cover
Bokomtaler

Økologisk landbruk i Norge

IL FARNETO GIANDON bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Il Farneto Giandon Rosso 2021

PDN ORANGE bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Pdn Orange

PDN NESPOLINO bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Pdn Nespolino Trebbiano Biologico

JAN VIDAL bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Jan Vidal Vita Vivet Cava Brut

Forside utsnitt RM46
Reportasjer

Vinterutgaven: Hva er dyrevelferd?

Hva er god velferd for husdyra i 2022? Og er dyrevelferd og store besetninger i et effektivt og industripreget landbruk i det hele tatt forenelige størrelser?

RM jul 22
Meninger

Gi bort Ren Mat i gave til kampanjepris

Gi Ren Mat i gave til en venn, eller kanskje til deg selv? Blir du abonnent nå får du magasinet til kun 390 kroner for ett år. Du er også med i trekningen av en pakke med C soaps produkter.

Kjersti Skar Staarvik 16 9
Meninger

‒ Kan husdyra ha verdige liv i industri­landbruket?

På bare ti år er antallet norske grisefarmer halvert, mens produksjonen har økt. Kyllingbransjen produserer over 70 millioner kyllinger i året, og melkekyra må stå inne for å produsere mer. Kan det være mulig å gi verdige liv til enkeltindividene i industrilandbruket, spør redaktør Kjersti Skar Staarvik.

Torket kjott
Råvarer

Grav og spek selv

Speket kjøtt og gravet fisk er festmat, tradisjonsmat og mat med historie. Det er heller ikke så vanskelig, så lenge du er renslig, følger oppskriften og stoler på sansene dine.

Ultraprosessert nadin martinuzzi ren mat
Helse

Vi må bort fra nutrisjonisme

Mens vi venter på at flokene skapt av nutrisjonismen skal forsvinne, er ultraprosessertbegrepet det beste verktøyet vi har til å favne at matens helseeffekter utgjøres av mer enn hvilke næringsstoffer maten inneholder, skriver klinisk ernæringsfysiolog Inge Lindseth.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56