Bokomtaler

Vilt godt

Vilt godt

Anne Mæhlum | Gyldendal Norsk Forlag

Overalt rundt oss kan vi finne gratis og sunn mat; i de grønne lungene i byen, i skogen, på fjellet og ved kysten. Når vi blir kjent med de mer det bare å plukke fra skattkammeret av ville vekster og ta dem med hjem til kjøkkenet. Anne Mæhlum viser oss på en enkel og oversiktlig måte hvordan løkurt, strandkål, brennesle, russekål og andre ting vi kan sanke i Norge ikke bare kan brukes som delikat garnityr, men faktisk være en vesentlig ingrediens i retter som supper, salater og pizza. Vekstene presenteres i separate kapitler som på en pedagogisk måte forteller oss hvor de vokser, når de kan høstes- og kanskje viktigst; hvordan du skiller dem fra planter vi ikke kan spise. Vilt godt er den tredje boken til Mæhlum, kjent fra bloggen med samme navn. Boken er kanskje ikke den du tar med deg på sanketur (til det er den for stor og tung), men det er nok heller ikke meningen; som inspirasjonsverk og kokebok er dette en av de lekreste bøkene om ville vekster vi har sett på lenge. KS

Flere artikler