Dyrk selv Hva er biokull? Det går gjetord om biokull; jordforbedrer, avlingsforsterker og karbonlagrer. Men hva er det egentlig? Og er det noe for hobbygartneren?
Dyrk selv Fruktbar jord i potter, karm og hage Ø-merkede gjødsel- og jordforbedringsmidler er så og si faset ut. God jord laget på bærekraftig vis er komplisert i industriell skala og bruken av torv er i strid med økologiprinsippene. Så hva slags jord skal vi bruke dersom vi ikke har egen jord?
Dyrk selv 9 tips til kjøkkenhagen Vi spurte gartner Arvid De Haes fra det økologiske gartneriet De Haes om enkle tips til kjøkkenhagen. Her er noen gode råd for å komme i gang med den økologiske kjøkkenhagen på 123.
Dyrk selv Slik lager du bærbusker Bevaring gjennom bruk er noe vi alle bør gjøre. De gamle sortene er vår kulturarv. Har bestemor en gammel sort av solbærbusk? Spør om en stikling og lag din egen busk, helt gratis!
Dyrk selv Fast food med bokashi Fast food har fått en ny dimensjon, nemlig fast (food)fermentering. Maten vår har aldri blitt raskere omdannet til jord.
Dyrk selv Dyrk hvitløk! Nå er tiden for å sette hvitløk. Plant noen fedd før frosten kommer og å få ti ganger så mange tilbake neste år. Her er oppskriften på hvordan du skal lykkes som ”hvitløksbonde” langt mot nord.
Dyrk selv Dyrking av jordskokk Å dyrke jordskokker selv er lett. Du putter små knoller i jorda om våren, og kan høste kilovis med jordskokker til høsten utover vinteren og våren.
Råvarer Fersk dill Noen av våre aller beste råvarer krever fersk krondill. Til ferskvannskreps og små sylteagurker er de helt uunværlige. Ofte er krondill vanskelig å skaffe frisk og fin når det gjelder. Så har du en hageflekk – prøv å dyrke den selv.