Dyrk selv Slik vanner du smart i sommer Hvordan holder vi kjøkkenhagen fuktig i tørre sommermåneder? Her er noen tips.
Dyrk selv Tips til spiselig hage fra Dennis Dennis Asbjørnsen gjorde om plenen til en kjøkkenhage. Hans motto er at dyrking skal være enkelt, billig og bærekraftig.
Dyrk selv Den naturnære hagen Kretsløp, etterlikning og samarbeid er grunnleggende hvis du vil dyrke hagen din så økologisk bærekraftig du kan. Bare slik kan alle som kommer etter deg også få glede av å dyrke mat på den samme lille biten av planeten.
Dyrk selv Slik dyrker du chili Spansk pepper, kajenne, jalapeño, habanero, piri piri – alle er de navn på det vi også kjenner som chili. Slik dyrker du den eksotiske frukten i din egen vinduskarm.
Dyrk selv Regenerativ kjøkkenhage Det blåser en ny, varm vind gjennom landbrukets enger verden over. Den synger om karbonlagring og jordoppbygging. Og refrenget handler om det regenerative landbruket. Hva er det egentlig, og hvordan kan vi nynne med og benytte oss av dette i kjøkkenhagen?
Dyrk selv Vill hage, for oss og insektene Alle monner drar – gjør vi hagen vår fristende for insekter, kan vi hjelpe dem med både mat og bosted. Dessuten, hva gir vel mer sommerfølelse enn summende insekter i en blomstrende hage?
Dyrk selv Hva er biokull? Det går gjetord om biokull; jordforbedrer, avlingsforsterker og karbonlagrer. Men hva er det egentlig? Og er det noe for hobbygartneren?
Dyrk selv Fruktbar jord i potter, karm og hage Ø-merkede gjødsel- og jordforbedringsmidler er så og si faset ut. God jord laget på bærekraftig vis er komplisert i industriell skala og bruken av torv er i strid med økologiprinsippene. Så hva slags jord skal vi bruke dersom vi ikke har egen jord?
Dyrk selv 9 tips til kjøkkenhagen Vi spurte gartner Arvid De Haes fra det økologiske gartneriet De Haes om enkle tips til kjøkkenhagen. Her er noen gode råd for å komme i gang med den økologiske kjøkkenhagen på 123.
Dyrk selv Slik lager du bærbusker Bevaring gjennom bruk er noe vi alle bør gjøre. De gamle sortene er vår kulturarv. Har bestemor en gammel sort av solbærbusk? Spør om en stikling og lag din egen busk, helt gratis!
Dyrk selv Fast food med bokashi Fast food har fått en ny dimensjon, nemlig fast (food)fermentering. Maten vår har aldri blitt raskere omdannet til jord.
Dyrk selv Dyrk hvitløk! Nå er tiden for å sette hvitløk. Plant noen fedd før frosten kommer og å få ti ganger så mange tilbake neste år. Her er oppskriften på hvordan du skal lykkes som ”hvitløksbonde” langt mot nord.