Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Vanne hagen
Dyrk selv

Slik vanner du smart i sommer

Hvordan holder vi kjøkkenhagen fuktig i tørre sommermåneder? Her er noen tips.

Dennis asbjornsen spiselig hage bok
Dyrk selv

Tips til spiselig hage fra Dennis

Dennis Asbjørnsen gjorde om plenen til en kjøkkenhage. Hans motto er at dyrking skal være enkelt, billig og bærekraftig.

Arlig Luftlok med dekke av ull og tang
Dyrk selv

Den naturnære hagen

Kretsløp, etterlikning og samarbeid er grunnleggende hvis du vil dyrke hagen din så økologisk bærekraftig du kan. Bare slik kan alle som kommer etter deg også få glede av å dyrke mat på den samme lille biten av planeten.

Timothy L Brock Wj5Mej6M Wi4 Unsplash
Dyrk selv

Slik dyrker du chili

Spansk pepper, kajenne, jalapeño, habanero, piri piri – alle er de navn på det vi også kjenner som chili. Slik dyrker du den eksotiske frukten i din egen vinduskarm.

Regenerativ Kjokkenhage Hakon Mella Hage Bok 29 Aug2012 0019
Dyrk selv

Regenerativ kjøkkenhage

Det blåser en ny, varm vind gjennom landbrukets enger verden over. Den synger om karbonlagring og jordoppbygging. Og refrenget handler om det regenerative landbruket. Hva er det egentlig, og hvordan kan vi nynne med og benytte oss av dette i kjøkkenhagen?

Bie Og Kornblomst Ren Mat
Dyrk selv

Vill hage, for oss og insektene

Alle monner drar – gjør vi hagen vår fristende for insekter, kan vi hjelpe dem med både mat og bosted. Dessuten, hva gir vel mer sommerfølelse enn summende insekter i en blomstrende hage?

biokull-bokashinorge-foto-anette-hjerde.jpg
Dyrk selv

Hva er biokull?

Det går gjetord om biokull; jordforbedrer, avlingsforsterker og karbonlagrer. Men hva er det egentlig? Og er det noe for hobbygartneren?

Gabriel Jimenez 241711 Unsplash
Dyrk selv

Fruktbar jord i potter, karm og hage

Ø-merkede gjødsel- og jordforbedringsmidler er så og si faset ut. God jord laget på bærekraftig vis er komplisert i industriell skala og bruken av torv er i strid med økologiprinsippene. Så hva slags jord skal vi bruke dersom vi ikke har egen jord?

Mangold Grønnsak Lotte Shephard
Dyrk selv

9 tips til kjøkkenhagen

Vi spurte gartner Arvid De Haes fra det økologiske gartneriet De Haes om enkle tips til kjøkkenhagen. Her er noen gode råd for å komme i gang med den økologiske kjøkkenhagen på 123.

Eugenivy Reserv Qfwf Zt D3 Yb4 Unsplash
Dyrk selv

Slik lager du bærbusker

Bevaring gjennom bruk er noe vi alle bør gjøre. De gamle sortene er vår kulturarv. Har bestemor en gammel sort av solbærbusk? Spør om en stikling og lag din egen busk, helt gratis!

Bokashi Og Gressklipp
Dyrk selv

Fast food med bokashi

Fast food har fått en ny dimensjon, nemlig fast (food)fermentering. Maten vår har aldri blitt raskere omdannet til jord.

Hvitløk Vinter
Dyrk selv

Dyrk hvitløk!

Nå er tiden for å sette hvitløk. Plant noen fedd før frosten kommer og å få ti ganger så mange tilbake neste år. Her er oppskriften på hvordan du skal lykkes som ”hvitløksbonde” langt mot nord.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56