Snøkrabbe på asiatisk vis

4 pers
Snokrabbe Asiatisk

Snøkrabben er en relativt ny art i norske farvann, nærmere bestemt Barentshavet. Noen forskere mener det befinner seg ti ganger så mye snøkrabbe som kongekrabbe i Barentshavet. Likevel ønsker man å sikre snøkrabbebestanden, derfor er teinene utformet slik at alle ungdyr og hunkrabber kan krype ut igjen. Du kan bruke snøkrabbe på samme måte som kongekrabbe, men den er både rimeligere og raskere å tilberede, i og med at den selges kokt.

1 snøkrabbe
smør
salt og pepper

KRAFT
1 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, hakket
½ purre, i skiver
1 gulrot, grovhakket
100 g sellerirot i terninger
1 ss tomatpuré
3 dl hvitvin, evt. vann
dill til pynt
salt og pepper

TILBEHØR
½ kinakål, hakket
2 vårløk, hakket
1 gulrot, kuttet i staver
4-6 sukkererter, skråskjært

  • Rens kjøttet fra snøkrabben ved hjelp av en kraftig saks, og legg i kjøleskapet.
  • Finhakk hvitløk og grovhakk løk, purre, gulrot og sellerirot.
  • Del opp krabbeskallet i mindre biter og stek det i olje sammen med kraftgrønnsakene og tomatpuré til det dufter sterkt. Hell så i hvitvin til alt er dekket, og la det putre minimum en time, gjerne to eller tre. Du kan flytte kraften over i en gryte om du vil.
  • Stek krabbekjøttet i smør og krydre etter smak.
  • Anrett hakket kinakål og vårløk, gulrot i staver og skråskjærte sukkererter i små suppeboller. Sil av kraften og hell over. Legg i krabbekjøtt og pynt med fersk dill.

Flere oppskrifter