Sjokoladetrøfler
Sjokoladetrøfler er perfekt til kaffen, eller bare som en liten snack når man får lyst på noe søtt. Trøflene er også julesnadder av beste sort!
250 g sjokolade, 60-70 %
1 ½ dl fløte
½-1 dl rørsukker
½ dl palmesukker
50-100 g smør
- Kok opp fløte og det søte. La det koke litt.
- Del opp sjokoladen i biter i en glassbolle og hell i tynn stråle den varme fløteblandingen over mens du rører med en slikkepott til alt har smeltet.
- Tilsett romtemperert smør i biter og rør til du har en jevn, fin masse. Ha massen over i en sprøytepose hvis du vil bruke det, eller dekk til bollen og sett kaldt over natten. Bruker du pose skal den bare ligge kaldt en times tid så den stivner litt.
- Neste dag former du kuler med rene hender. Ha kakaopulver eller melis på en tallerken og vend bitene i dette.
- Du kan godt smaksette trøflene med likør, cognac eller espressokaffe. Tar du i 3-5 ss av dette, bruker du tilsvarende mindre fløte. Ha det sterke i fløten etter at denne er kokt. Disse holder seg fint en god stund i romtemperatur, men oppbevar dem helst i kjøleskapet i boks eller glass med tett lokk.
Les mer om kakao som råvare i artikkelen Smaken av sjokolade.