Grateng med asparges og potet

4 pers
Foto Nadin Martinuzzi Graten

Det er tid for aspargesen, og den er nydelig både dampet med litt flaksalt, og i gratenger, som denne med potet, løk og smak av muskat.

DU TRENGER
1 bunt grønn asparges
1 stor løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
3 dl fløte
4 poteter
80–100 g gulost, revet
½ ts muskat, malt
1 ss sennep
salt og pepper
1 neve bladpersille
evt. 150 g bacon

FREMGANGSMÅTE

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Surr løk og hvitløk i en stekepanne med smør eller olje til myk og blank. Legg til side.
  • Stek bacon om du vil ha det med.
  • Skjær asparges i biter på ca. 3 cm og legg dem i pannen sammen med løken. Ha i fløte og sennep og skru ned varmen.
  • La putre noen minutter, mens du skjærer potetene i skiver.
  • Smak til med muskat, salt og pepper og ha blandingen over i en ildfast form.
  • Legg potetene og evt. bacon på toppen av blandingen, og strø over revet ost. Finkvernet pepper blir også godt.
  • Stek i ca. 30 minutter til osten er gylden.
  • Pynt med bladpersille, og server med frisk salat og godt brød.

VINTIPS
Novapalma Prosecco Organic Extra Dry eller Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Organic.

Flere oppskrifter