Grateng med asparges og potet
4 pers

Det er tid for aspargesen, og den er nydelig både dampet med litt flaksalt, og i gratenger, som denne med potet, løk og smak av muskat.
DU TRENGER
1 bunt grønn asparges
1 stor løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
3 dl fløte
4 poteter
80–100 g gulost, revet
½ ts muskat, malt
1 ss sennep
salt og pepper
1 neve bladpersille
evt. 150 g bacon
FREMGANGSMÅTE
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Surr løk og hvitløk i en stekepanne med smør eller olje til myk og blank. Legg til side.
- Stek bacon om du vil ha det med.
- Skjær asparges i biter på ca. 3 cm og legg dem i pannen sammen med løken. Ha i fløte og sennep og skru ned varmen.
- La putre noen minutter, mens du skjærer potetene i skiver.
- Smak til med muskat, salt og pepper og ha blandingen over i en ildfast form.
- Legg potetene og evt. bacon på toppen av blandingen, og strø over revet ost. Finkvernet pepper blir også godt.
- Stek i ca. 30 minutter til osten er gylden.
- Pynt med bladpersille, og server med frisk salat og godt brød.
VINTIPS
Novapalma Prosecco Organic Extra Dry eller Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Organic.