Saltbakt sellerirot i trolldeig
Den gode, gamle trolldeigen egner seg ikke bare til hobbyformål. Sellerirot omsluttet av den salte deigen får en nydelig, fløyelsaktig konsistens og mild saltsmak. For ikke å snakke om hvor dekorativ den blir! Nydelig alene med frisk salat og kryddersmør, eller som tilbehør til hvit fisk.
Oppskrift fra kokeboken Rest.
SALTBAKT SELLERIROT
1 sellerirot
100 g salt
100 g vann
200 g hvetemel
- Skyll av jord og rens selleriroten grovt, men ikke skrell den. Tørk av vannet. Bland salt, vann og mel til en fast trolldeig.
- Dekk selleriroten i trolldeigen og stek den ved 210 grader til den har en kjernetemperatur på 95 grader.
- Ta den ut av ovnen og la den kjøle seg ned i noen minutter før du knuser trolldeigen.
- Ta ut selleriroten, trim av skallet og del den opp i biter i ønsket størrelse eller kjør den til en puré.