Saltbakt sellerirot i trolldeig

SALTBAKT SELLERIROT I TROLLDEIG REN MAT NR 42

Den gode, gamle trolldeigen egner seg ikke bare til hobbyformål. Sellerirot omsluttet av den salte deigen får en nydelig, fløyelsaktig konsistens og mild saltsmak. For ikke å snakke om hvor dekorativ den blir! Nydelig alene med frisk salat og kryddersmør, eller som tilbehør til hvit fisk.

Oppskrift fra kokeboken Rest.

SALTBAKT SELLERIROT
1 sellerirot
100 g salt
100 g vann
200 g hvetemel

  • Skyll av jord og rens selleriroten grovt, men ikke skrell den. Tørk av vannet. Bland salt, vann og mel til en fast trolldeig.
  • Dekk selleriroten i trolldeigen og stek den ved 210 grader til den har en kjernetemperatur på 95 grader.
  • Ta den ut av ovnen og la den kjøle seg ned i noen minutter før du knuser trolldeigen.
  • Ta ut selleriroten, trim av skallet og del den opp i biter i ønsket størrelse eller kjør den til en puré.

Flere oppskrifter