Rødbeteburger med feta og gremolata
6 stk
En fyldig vegetarburger som passer ypperlig å nyte utendørs i sola. Tips: Bruk skvallerkål! Rødebeteburgerne blir ekstra gode med en håndfull av de grønne skuddene; hagen- og grøftekantens persille med sellerismak.
Oppskrift av Juliane Josephsen/Julianes Kokebok
2 store rødbeter
1 boks kikerter
½ rødløk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
1 egg
1 ts salt
100 g fetaost
2 ss sitronsaft
½ ts pepper
1 ss løkpulver
1 ½ ss Dijonsennep
3 ts frisk timian, hakket
1 håndfull skvallerkål, finhakket (kan sløyfes)
1 ss hvetemel (kan sløyfes)
- Bak rødbetene på 180 grader i ca. 1 time til skallet er rynkete og rødbeten mør. Skallet beholder du på, så unngår du røde hender og kjøkkenbenkgriseri!
- Stikk en gaffel i rødbetene og skrell dem.
- Kutt fetaosten i små terninger og sett til side.
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, og kjør til en farse. Fetaosten har du først i etter du har laget burgerfarse. Sett (helst) røren kaldt i 1⁄2 time.
- Form seks burgere ved å bruke to spiseskjeer. Dytt små fetaterninger nedi hver burger.
- Sett burgerne på et bakepapirkledd brett. Pensle med olje og sett brettet i forvarmet ovn på 210 grader. La burgerne ovnsbake i 30-35 minutter.
- Stek dem deretter på høy temperatur i stekepanna i godt med smør slik at de får god stekeskorpe.