Risotto milanese
2 pers

Hva er vel bedre enn kombinasjonen risotto, safran og parmesan? En italiensk klassiker fra Sultne gutters bok "Ole lærer å lage mat".
Oppskrift: Magnus Liøkel og Ole Kristian Samuelsen
Allergener: melk
DU TRENGER
2 dl risottoris
1 finhakka sjalottløk
1 glass tørr hvitvin
8–10 dl kyllingkraft
noen tråder safran
3–4 ss finrevet parmesan
2 ss meierismør
Finhakka gressløk til topping
nøytral olje til steiking
salt
FREMGANGSMÅTE
- Legg safrantrådene i et glass med en spiseskje vann.
- Kok opp krafta og hold den på kokepunktet.
- Steik sjalottløken blank i en panne med litt olje.
- Ha i risen.
- Rør godt og la risen bli varm og blank.
- Ha i hvitvin og la den koke inn mens du rører.
- Ha i varm kraft, en øse av gangen.
- Vent til mesteparten har kokt inn i risen før du tilsetter en ny øse.
- Det skal putre godt i panna hele tida.
- Rør inn safrantrådene når risen har kokt i rundt 10 minutter.
- Når risen er al dente (gjennomkokt, men ikke mjuk), skrur du av varmen.
- Rør inn parmesan og smør.
- Rør inn mer kraft hvis risottoen virker for fast.
- Vi liker den ganske løs.
- Smak til med salt.
- Topp med gressløk.