Risotto milanese

2 pers
Risotto

Hva er vel bedre enn kombinasjonen risotto, safran og parmesan? En italiensk klassiker fra Sultne gutters bok "Ole lærer å lage mat".

Oppskrift: Magnus Liøkel og Ole Kristian Samuelsen
Allergener: melk

DU TRENGER

2 dl risottoris
1 finhakka sjalottløk
1 glass tørr hvitvin
8–10 dl kyllingkraft
noen tråder safran
3–4 ss finrevet parmesan
2 ss meierismør
Finhakka gressløk til topping
nøytral olje til steiking
salt

FREMGANGSMÅTE

  • Legg safrantrådene i et glass med en spiseskje vann.
  • Kok opp krafta og hold den på kokepunktet.
  • Steik sjalottløken blank i en panne med litt olje.
  • Ha i risen.
  • Rør godt og la risen bli varm og blank.
  • Ha i hvitvin og la den koke inn mens du rører.
  • Ha i varm kraft, en øse av gangen.
  • Vent til mesteparten har kokt inn i risen før du tilsetter en ny øse.
  • Det skal putre godt i panna hele tida.
  • Rør inn safrantrådene når risen har kokt i rundt 10 minutter.
  • Når risen er al dente (gjennomkokt, men ikke mjuk), skrur du av varmen.
  • Rør inn parmesan og smør.
  • Rør inn mer kraft hvis risottoen virker for fast.
  • Vi liker den ganske løs.
  • Smak til med salt.
  • Topp med gressløk.

Flere oppskrifter