Rekesuppe

4-6 pers
Rekesuppe

Det er mye rekeskall som går tilbake til havet eller i den grønne posen etter en rekeaften. Har du laget denne suppen én gang kan vi nesten garantere deg at du ikke kaster skall igjen!

skall fra ca. 2 kg reker
1 gul løk
2 gulrøtter
1 rød chili
2 ts paprikapulver
3 ss tomatpuré
2-3 l vann
½ l fiskebuljong (eller ½ l fiskekraft)
3 dl crème fraîche
fersk dill
smør, olje, salt

  • Fres grovhakket løk, chili og gulrøtter i en blanding av smør og olivenolje i en stor gryte. Tilsett paprikapulver og tomatpuréen og fres dette et par minutter.
  • Ha i rekeskallet og stek det sammen med det andre noen minutter mens du rører rundt så det ikke svir seg i bunnen.
  • Hell på vann og fiskekraft, skru ned varmen, og la det stå og småkoke ca. 30-45 min uten lokk.
  • Sil kraften, ha den tilbake i gryten og kok den inn litt hvis du vil ha mindre mengde og en kraftigere smak.
  • Pisk inn crème fraîche, en god klatt med smør og smak suppen til med salt og eventuelt litt pepper hvis chilien ikke er sterk nok.
  • Klipp i fersk dill og legg noen ferske reker i like før servering.
  • Serveres med brød, gjerne en hjemmelaget hvitløkmajones også.

Flere oppskrifter