Rabarbrapai

4-6 pers
RABARBRA PAI REN MAT FOTO LOTTE SHEPHARD

Rabarbra er noe av det første som er høsteklart om våren. Et sikkert tegn på at sesongen er i gang! Denne paien er veldig enkel å kaste sammen om man plutselig får kaffebesøk i helgen. Noter at deigen skal stå minst 30 min til en time kaldt. Her er det brukt havregryn, men du kan bytte ut melet med det du har i skapet. Emmer for eksempel gir en nydelig ekstra smak på paien.

PAIDEIG
250 g havregryn
50 g hvetemel
145 g kaldt smør
1 dl vann
1 egg
1 klype salt

RABARBRAFYLL
450-500 g rabarbra
1 vaniljestang
150 g sukker
ca. 20-30 g kaldt smør

  • Hvis du bruker havregryn, grovmal til mel med f. eks. en stavmikser.
  • Skjær kaldt smør i terninger, og kna inn i melet.
  • Tilsett et rørt egg og vann, og kna sammen. Dette er enklest med hendene. Er den veldig klissete kan du blande inn bittelitt mer mel.
  • Sett i kjøleskap i minst 30 min til en time.
  • Forvarm ovnen på 200 grader.
  • Lag vaniljesukker: del vaniljestangen på langs og bland med sukkeret. Vaniljen er noe seig, og det er derfor enklest å gni blandingen mellom fingrene.
  • Skyll rabarbrastilkene og del dem i passelige biter, ca. 2-3 cm, og bland med vaniljesukkeret.
  • Bruk en rund form på 22 cm, eller en tilsvarende størrelse form. Kle formen med deigen ved å presse den fra midten og utover kantene. Du kan også kjevle den ut mellom to bakepapir, men det er like enkelt å bruke hendene.
  • Hell på rabarbrafyllet og strø over små terninger av kaldt smør.
  • Sett i ovnen og stek i ca. 40 min.
  • Serveres gjerne med vaniljeis til.

Flere oppskrifter