Røkte pølser og bønner
4 pers
En god, næringsrik og enkel rett med pølser, grønnsaker, bønner og linser. Server med salat til, og måltidet er komplett.
ca. 200 g røkte pølser
ca. 500 g linser og bønner
3 gulrøtter
3 stangselleri
5 vårløk
1 chili, rød
5 hvitløkfedd
bladpersille, hakket
1 l kraft, grønnsaks- eller kjøttkraft
3 ss tomatpuré
olivenolje
salt og pepper
- Skrell og rens grønnsakene og finhakk dem.
- Varm en rikelig skvett med olivenolje i en stor jerngryte og ha i grønnsakene. Rør litt rundt mens det freser og ha i tomatpuré. La det koke sammen med kraften til grønnsakene blir møre.
- Skyll linsene og bønnene godt, og ha dem i grønnsaksblandingen. Er de harde må du bløtlegge dem først. Se på pakkene.
- Skru ned varmen og la det småputre mens du deler pølsene i passende biter og steker dem i litt olivenolje.
- Legg pølsene på toppen av gryten, legg på lokket, og la det putre ca. 10 min til. Smak om linser og bønner er møre og sjekk at det er nok væske, smak til med salt og pepper. Server med en frisk grønn salat til, smekkfull av vårens grønne saker, både ville og "tamme" urter.