Råkostsalater
4 pers
Den grønnsaken som egner seg best alene til råkostsalat er utvilsomt gulroten. Men du kan rive alle røtter; gulrot, pastinakk, persille- og sellerirot, samt litt kålrabi og blande disse med en god dressing. Passer godt til stekt fisk, seipanetter, torskerogn, og fiskekaker.
Rømmedressing
½ beger rømme
2 ss epleeddik
1 ts honning salt
litt pepper
- Bland alt i bunnen av salatbollen, smak til med salt og søtt og bland rundt med rotgrønnsakene. Ha gjerne gode urter i også.
Vinaigrette
6 ss god olivenolje
3 ss epleeddik (eller sitron)
2 ts sennep
1 hvitløkfedd
1 sjalottløk
1 ts honning
klype salt
- Finhakk løken, en liten sjalottløk, og rør det sammen med eddik, honning og sennep.
- Spe med oljen i fin stråle mens du pisker. Ha i de revne rotgrønnsakene.