Råkostsalater

4 pers
Råkostsalater

Den grønnsaken som egner seg best alene til råkostsalat er utvilsomt gulroten. Men du kan rive alle røtter; gulrot, pastinakk, persille- og sellerirot, samt litt kålrabi og blande disse med en god dressing. Passer godt til stekt fisk, seipanetter, torskerogn, og fiskekaker.

Rømmedressing  
½ beger rømme  
2 ss epleeddik  
1 ts honning salt
litt pepper

  • Bland alt i bunnen av salatbollen, smak til med salt og søtt og bland rundt med rotgrønnsakene. Ha gjerne gode urter i også.

Vinaigrette
6 ss god olivenolje 
3 ss epleeddik (eller sitron) 
2 ts sennep 
1 hvitløkfedd 
1 sjalottløk 
1 ts honning 
klype salt

  • Finhakk løken, en liten sjalottløk, og rør det sammen med eddik, honning og sennep. 
  • Spe med oljen i fin stråle mens du pisker. Ha i de revne rotgrønnsakene.

Flere oppskrifter