Potetwok med kantareller

4 pers
Potetwok Ren Mat Nadin Martinuzzi

Har du ditt eget, hemmelige soppsted? Er du heldig er fryseren allerede full av sopp. I denne enkle woken kan du egentlig hive oppi det du måtte ha av grønnsaker, samt potetrester fra gårsdagens middag. Ekstra gode blir potetene imidlertid om de råstekes. Fordi du varmebehandler dem så kort, vil også flere av næringsstoffene bevares.

smør eller olje til steking
½ kilo poteter
200 g kantareller
2 rødløk, i skiver
1 paprika, grovhakket
en bunt bladsalat
valgfritt: 100 g bacon

  • Vask potetene og skjær dem i tynne skiver. Skyll bort stivelsen, og tørk dem med et kjøkkenhåndkle. Varm en stekepanne med olje og stek skivene i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyllenbrune og møre. La dem renne av seg på litt kjøkkenpapir.
  • Stek løk, paprika og eventuelt bacon noen minutter. Sett til side. Rens kantarellene og stek dem i samme panne i 5-7 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Bland tilslutt poteter sammen med løk, paprika, bacon og sopp i pannen varm opp. Server med ruccola og gjerne en dæsj olivenolje over.

Flere oppskrifter