Muslibrød
2 brød
Dette er et helt supergodt brød! Alle ingrediensene er selvfølgelig økologiske, akkurat som det de bruker på Kolonihagens bakeri der oppskriften kommer fra. Start med å legge første ingrediensliste i bløt over natten.
45 g sultana (rosiner)
10 g gresskarkjerner
20 g solsikkefrø
15 g linfrø
40 g havregryn
2 ½ dl vann
Neste dag:
600 g hvetemel
160 g grov, sammalt rug
1 ss havsalt
40 g valnøtter
20 g gjær
3 ½ dl vann
- Bland alt sammen, også det fra i går, i en eltemaskin til det slipper bollen. Du bør ha en eltemaskin, dette er tung deig å røre.
- La deigen heve 1 time lunt og tildekt.
- Del deigen og form 2 brød.
- Legg brødene på stekeplate med stekepapir under og la dem heve 45 min.
- Flytt brødene over på en ny, varm stekeplate tatt ut av ovnen som skal være 200 grader når du setter inn brødene. Stekes i ca. 30 min. Sprut litt vann inn i ovnen for å lage damp så får du sprø skorpe.