Makrell på nytt

4 pers
Asiatisk Makrell

Artig med litt forandring, så ta frem spisepinnene og server makrellen på asiatisk maner! Vi har brukt en sort, glutenfri bønnepasta, men nudler er også godt tilbehør. 

4-6 makrellfileter
2 hvitløkfedd
1 god bit ingefær
2 dl soyasaus
4 ss fishsaus (ikke Ø)
2 ss søt soyasaus (ikke Ø)
1 rød chili
ramsløk, vårløk eller gressløk

  • Finhakk ramsløk, chili, hvitløk og ingefær og rør det sammen med sausene. Legg biter av makrellen, skinn og beinfri, i marinaden og la dette stå i kjøleskapet ca. 1 time.
  • Sjekk på pakken hvor lenge nudlene eller spagettien skal koke, og sørg for at disse er ferdige når fisken er ferdig for maten skal serveres rykende varm. Bønnepastaen vi har brukt skal bare koke forsiktig i ca. fire minutter, smak på den, det skal være litt motstand. Hell av vannet, tilsett litt olivenolje, og hold det varmt. 
  • Ha fisken i en varm panne med litt olje i, gjerne en wok, og la den steke/koke på høy varme et par min. Hell fisk og saus over spagettien eller nudlene i varme serveringsboller.
  • Pynt med hakket ramsløk og server med en frisk agurksalat til som du skreller på langs med en bred skreller eller mandolin og lager en sursøt dressing med finhakket chili og sjalottløk i.

Flere oppskrifter