Limeformkake

Limekake

Vi slår et slag for den gode, gamle formkaken! Denne er laget med grovt hvetemel, rørsukker, økologisk lime og gode pistasjnøtter. Siden litt av toppingen renner inn i kaken vil den holde seg fuktig og fersk ganske lenge.

200 g rørsukker
200 g smør
4 egg
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 lime, saft og skall av
100 g usaltete pistasjnøtter

Pisk smør og sukker sammen til luftig.

  • Riv skallet av 2 lime og ha i eggene, pisk mellom hvert egg.
  • Ha i mel og bakepulver og rør sammen uten å piske for hardt, før du tilslutt rører inn ca. 2 ss finhakkete nøtter.
  • Stek kaken på 180 grader i ca. 40 min.

Lag glasur mens kaken står i ovnen. Ha skallet fra den siste limen og saften fra alle tre i en kjele og kok opp dette sammen med 100 g rørsukker. La det koke inn til en sirup og ha i resten av de hakkete pistasjnøttene. Ta en bakepinne eller lignende og stikk flere små hull på toppen av kaken og hell glasuren forsiktig over. Noe vil trekke inn, resten blir liggende på toppen. Avkjøl kaken helt før du skjærer i den. Like god med sitron også.

Flere oppskrifter