Lammesuppe på tur
4 - 6 pers
Suppe med lammekjøttdeig er utrolig lett å lage. Ta den med på en suppetermos hvis du skal på tur! Eller kok den opp dagen før så har du middagen klar når du kommer hjem fra tur. Den er mektig og næringsrik. Du kan også bruke rester fra lammelårmiddag – og du, ikke noe problem å bytte ut lam med sauekjøtt om du er så heldig å få tak i det. Tips: Har du i bønner eller linser kan dette erstatte noe av kjøttet. Ha disse i suppen mot slutten av koketiden.
1-2 løk
5 hvitløkfedd
1 stilk stangselleri
2-3 gulrøtter
god olivenolje/smør
500 g lammekjøttdeig/lammekjøttrester
2 beger tomater
2 ss tomatpuré
1 liter kraft/buljong
tørket eller fersk rosmarin og timian
havsalt og pepper
- Hakk grønnsakene og fres dem i olje/smør i en jerngryte. Tilsett lammekjøttdeigen og brun dette.
- Hell over tomatene, tomatpuré og kraft.
- Ha i krydderet og la alt putre i minst 30 minutter. Bruk gjerne mer og annet krydder etter din egen smak.