Kyllingdeller med tomatsaus og squashpasta

4 porsjoner
C34 A7483 copymindre

Denne oppskriften på kyllingdeller gir deg saftige kyllingkjøttboller med en herlig kombinasjon av smaker fra gulrøtter, persille og krydder. En dansk vri på klassiske kjøttboller eller frikadeller om du vil! Enten det er en hverdagsmiddag eller en spesiell anledning, vil disse kyllingdellene være en favoritt på middagsbordet og i matpakken dagen etter.

Allergener: Egg, gluten


KYLLINGDELLER

Oppskrift av Edel Meilandt Andresen

  • 500 g økologisk kyllingkjøttdeig
  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 gulrøtter, raspet grovt
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 egg
  • 2 ss brødrasp eller havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 dl finhakket persille eller annen krydderurt
  • Smør og olivenolje til steking

TOMATSAUS

Se oppskrift på vår flerbruks-tomatsaus her.

SQUASH-PASTA

1 stor squash

FREMGANGSMÅTE

Riv gulrøttene grovt og finhakk løk, hvitløk, og persille.

Bland kyllingkjøttdeig, finhakket løk, raspet gulrot, hvitløk, egg, rasp eller havregryn, salt, pepper, og den finhakkede persillen i en stor bolle.

Bland alle ingrediensene grundig og kna deigen godt sammen. Dette sikrer en jevn fordeling av smaker og riktig konsistens. La deigen hvile i 1/2 time for å la smakene blande seg og forbedre teksturen.

Form deigen til boller i ønsket størrelse. Du kan gjerne bruke en skje som du dypper i vann for å lettere forme bollene. Stek dem deretter i smør og olivenolje på middels varme til de er gylne og gjennomstekte.

Til tomatsausen:

La sausen småkoke i 20-25 minutter, til ønsket konsistens. Smak evt. til med mer salt og pepper. Legg de ferdigstekte kyllingdellene i tomatsausen og varm opp i et par minutter.

Til squash-pastaen:

Vask squashen grundig og fjern endene. For å lage squashpasta enkelt, anbefales det å bruke en spiralkutter. Hvis du ikke har tilgang til en, kan du også bruke en ostehøvel ved å høvle squashen langs lengden og deretter skjære opp i tynne strimler.

Squashpastaen er nå klar til bruk! Du kan tilberede den ved å koke/blanchere den raskt i kokende vann for en mykere tekstur, eller steke den raskt i en panne med litt olje.

Kombiner kyllingdellene med tomatsausen og squashpasta og server!

TIPS

Kyllingdellene kan også serveres med vanlig pasta og gulrotsalat for en lett og smakfull rett. Alternativt kan de nytes med rugbrød og pesto for en mer rustikk opplevelse.

Brødraspen kan du enkelt lage selv, med for eksempel rester av tørt brød du har liggende. Du kan også kjøpe griljermel.

Squashpasta kan brukes som annen pasta – topp den med din favorittsaus, pesto, eller annet tilbehør. Du kan også bruke den rå i en salat.

Flere oppskrifter