Krydderkaker

Krydderkaker

Lag deigen når du har tid og lyst, frys den i pølser og bak ut kakene når du vil! Super enkle og nydelige små krydderkaker. Jo tynnere du skjærer dem – desto bedre – synes vi.

250 g smør
125 g lønne- eller agavesirup
250 g rørsukker
4 ts kanel
3 ts støtt nellik
2 ts støtt ingefær
2 ts pomeransskall eller
2 ss appelsinmarmelade
100 g finhakkede mandler
500 g hvetemel
2 ts natron
1 ss lunkent vann

  • Bruk en morter til å støte krydderet hvis det ikke er fra poser. 
  • Ha smør, sirup (du kan bruke agave eller lønn eller en blanding av disse), og sukker i en stor jerngryte eller annen tykkbunnet kjele. Smelt og rør sammen ved lav varme. Det må ikke koke. 
  • Tilsett krydder, mandler og pomeransskall/marmelade og rør alt godt sammen. Bruk en slikkepott. 
  • Ta gryten av varmen. Løs opp natron i vannet og rør i. Rør inn melet, litt etter litt, og rør til deigen er fin og jevn. Skrap ut av kjelen og sett kaldt. 
  • Del deigen når den er avkjølt og trill pølser med en diameter på ca. 3-4 cm. Pakk pølsene i plast og legg dem i kjøleskapet over natten. Vil du fryse pølsene, gjør du det med en gang. Når pølsene er halvfrosne er det lett å skjære tynne skiver, som du legger på stekeplater med bakepapir under. 
  • Stek dem på 175 grader i ca. 5 min. Følg med! Det går fort fra lysbrunt til brent! Avkjøl dem på rist.

Flere oppskrifter