Kjøleskapsgrøt
Kjøleskapsgrøt lager seg i praksis selv. Denne varianten med steel cut-havregryn har mer tyggemotstand enn grøt laget på valsede gryn. Du kan variere grøten med å bytte ut noe av væsken med litt yoghurt, syrnet melk, kesam, havremelk eller kokosmelk for eksempel.
Allergener: Melk
Du trenger
- 4,5 dl steel cut-havregryn
- 8 dl helmelk
- 4 ss chiafrø
- 1 klype kardemomme
- 1 klype salt
Tilbehør
Hakkede nøtter, honning, ristede gresskar- eller solsikkekjerner, syltetøy, friske bær eller frukt.
Fremgangsmåte
Kvelden før: Bland steel cut-grynene, chiafrøene og melken i et stort glass med lokk og sett det i kjøleskapet.
Morgenen etter: Åpne kjøleskapet og ta ut fiks ferdig grøt! Server gjerne sammen med en oppkuttet banan og friske bær, strø over litt nøtter eller frø, og smak til med honning eller syltetøy.
Tips! Steel cut-gryn trenger ganske lang tid på å trekke til seg nok væske, så la dem gjerne få minst 10 timer på seg. Grøten kan også stå lenger –den er minst like god på dag to eller tre.