Jordbærterter
6 stk.
Du kan godt bruke en stor kakeform eller en terteform, men det er litt snadder å få sin helt egne lille terte på tallerkenen. Vil du forberede dette i god tid før den skal serveres, kan du godt lage både vaniljekremen og terteskallet dagen før. Ripsgele på toppen gjør jordbærene ekstra pene og søte.
Terteskall
6 stk
150 g hvetemel
75 g sukker
150 g smør
1 eggeplomme
- Ha mel og sukker i kjøkkenmaskinen og kjør en runde så det blander seg. Ha i smør i terninger, eggeplommen og kjør til jevnt.
- Sett tertedeigen kaldt, minst en time.
- Trykk ut deigen med rene fingre i en eller flere former og prikk bunnen med en gaffel. Stekes på 140 grader til de er lyse brune, ca. 20 min.
Vaniljekrem
1 ½ dl sukker
4 eggeplommer
4 dl H-melk
1 vaniljestang
40 g maismel, Maizena
- Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha stangen og frøene med melken i en kjele. Kok opp, og la det koke et par minutter. Trekk kjelen til side og la den stå litt så vaniljen får smaksatt melken.
- Pisk eggeplommene og sukker i en bolle til det har blandet seg, men ikke lag eggedosis. Pisk inn melet. Sil den avkjølte melkeblandingen i eggedosisen og pisk alt forsiktig sammen.
- Hell alt tilbake i kjelen og kok forsiktig under omrøring til det tykner. Vær forsiktig med varmen så det ikke fester seg i bunnen. Rør godt med en visp som følger kantene på kjelen.
- Avkjøl kremen i kaldt vann mens du rører, sett den tildekket og kaldt.
- Ha kald vaniljekrem i det kalde terteskallet.
- Varm opp ripsgeleen, dypp jordbærene i denne før du setter dem på terten.