Jordbærbløtekake
8 - 10 pers
Det er en grunn til at det heter bløtekake, mange liker den skikkelig bløt, så dynk den gjerne med litt melk i tillegg til de rørte jordbærene. Noen ananasbiter i midten er også godt. Dette er mormors oppskrift på sukkerbrød som tar to minutter å piske sammen og få i ovnen. Vil du lage en ekstra høy bløtekake, bak to sukkerbrød.
Sukkerbrød
4 egg
2 dl sukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
2 ts bakepulver
2 kurver jordbær, minst
5-6 dl fløte
- Pisk egg og sukker luftig og lenge. Tilsett mel og bakepulver og pisk til jevnt.
- Kle en springform med bakepapir og stek kaken på 180 grader i 30 min. Avkjøl på rist.
- Bruk noen av jordbærene og kjør dem sammen med litt sukker i en mikser.
- Del kaken i to og dynk innmaten, både topp og bunn, med litt melk før du smører ut jordbærpureen.
- Ha rikelig med pisket krem, smaksatt med litt sukker, og noen delte jordbær i midten, før du legger stykkene sammen. Du kan også smaksette kremen med litt vaniljesukker. Små ananasbiter imellom lagene er også godt.
- Fordel resten av kremen på toppen og pynt med resten av jordbærene. Jo mer "rampete" den ser ut, desto bedre smaker den!