Hvit fisk med grønnkålpesto

4 pers
Hvit Fisk Med Gronnkalpesto

Gjør det enkelt! Er skreien kommet, bruk denne, men vanlig torsk eller annen hvit fisk som frister i disken kan også brukes. Næringsrik og god mat, enkelt å tilberede.

800 g skrei, ryggfilet 
5 ss olivenolje 
flaksalt 

  • Skjær skreifileten i stykker, legg dem i en form. Ha over olje og strø på litt flaksalt. La fisken ligge 10-15 minutter i romtemperatur før du baker den midt i stekeovnen ca. 10 minutter på 180 grader. 

TOMATSALAT

små tomater 
3 ss god olivenolje 
2 ss balsamico 
1 ts honning
skvis av sitron
salt og pepper

  • Del små tomater i to og vend dem i dressingen som du rører sammen av ingrediensene over. 
  • La tomatene marinere i dressingen mens du lager det andre.

GRØNNKÅLPESTO

5 store grønnkålblader
olivenolje 
3 hvitløkfedd
½ chili
2 klyper salt
2 klyper rørsukker
skvis av sitron

  • Rens grønnkålen for de store stilkene og kjør blader, chili og hvitløk i matmikser. 
  • Spe med god olivenolje til du har en jevn pesto og smaksett med salt, sukker og sitron. 
  • Hell dette over i en gryte og la den syde forsiktig noen minutter til den er skikkelig varm. Ha den over fisken.


Flere oppskrifter