Tomatpai med vellagret fastost
4 porsjoner
For osteelskere holder det ikke med noen flak på toppen av middagen! I denne paien setter vellagret fastost deilig smak både i bunnen og i fyllet.
DEIG
125 g smør, kjøleskapskaldt
250 g hvetemel
1 ts salt
1 dl vellagret fastost, for eksempel Myrdal fjellost vellagret
1 dl lunkent vann
FYLL
3 ss oliventapenade
1 stor løk, hakket
3 fedd hvitløk
3 dl vellagret fastost, revet
5-7 modne tomater
fersk timian
smør
olivenolje
salt og pepper
- Varm stekeovnen til 175 grader.
- Skjær smøret i kuber. Bland mel, ost og salt. Jobb med smøret til det har grynete konsistens. Tilsett lunkent vann og kna sammen.
- La deigen hvile og kle i en 28 cm stor paiform.
- Forstek i 15 minutter. Avkjøl, og smør tapenaden utover paiskallet.
- Stek løk og hvitløk i litt smør eller olivenolje til den er myk, men ikke brun. Fordel over tapenaden og strø over revet ost.
- Skjær tomatene i skiver og legg pent over resten av fyllet. Strø over hakket timian, salt og pepper.
- Stek i ca. en time, eller til tomatene har myknet helt. Server lunken med frisk salat.