Gjeddekaker på to måter

Gjeddekakergjedderogn Ren Mat Lotte Shephard

Bestemors oppskrift sier kremfløte for å tilføre godt med fett til den magre gjeddefisken. Her har vi lagt til litt ekstra godt i oppskriftene, som dill, kajennepepper, sitron, bacon og purre. Har du også fått tryte (abbor) i garnet, kan du gjerne blande inn det også. Server med rømmedressing og surdeigsbrød. Her kan du lese mer om gjeddefiske og her er oppskrift på raket gjedderogn.

MED DILL OG KAJENNE

3 kg gjeddefilet i biter
3 egg
3 dl kremfløte
2 bunter dill
1,5 sitron saften
1 sitron, skallet
2 løk
1,5-2 ts kajennepepper
6 hvitløksfedd
10 ss potetmel
4 ts havsalt

MED PURRE OG BACON

3 kg gjeddefilet i biter
3 egg
3 dl kremfløte
400 g bacon
3 purre
3 løk
6 hvitløksfedd
1 god klype muskat
10 ss potetmel
4 ts havsalt

  • Rens og fileter fisken. Bruk en grillgaffel til å holde fast fisken på fjøla.
  • Hakk opp grønnsaker og fisk i biter. Ha fisken i en kvern, da blir beinrester borte. Etterpå har du grønnsakene i kverna.
  • For hånd blander du inn de øvrige ingrediensene, ut fra hvilken oppskrift du følger. Gjeddefarse har en tendens til å bli litt fuktig, juster eventuelt med litt potetmel.
  • Stek kaker i smør på middels høy varme. Har du en takke liggende, bruk denne så går jobben raskere.
  • Kakene er aller best nystekt, men det skal godt gjøres å spise opp alle samme dag, med mindre du inviterer til lag. Skal kakene fryses er det ikke nødvendig å steke de helt gjennom.

Flere oppskrifter