Cannelloni med grønt

4 pers
Cannelloni

Fylte, store pastarør er en annerledes pastarett. Du kan selvfølgelig bruke plater også, men det er litt ”luksus” å servere de fylte rørene. For at det ikke skal bli for mye søl bør det grønne finhakkes slik at ikke plast-tuten tetter seg. Bruk en pose med ziplås som sprøytepose, de er som regel tykkere enn andre poser. Klipp et hull i hjørnet.

250 gram cannelloni
200 g spinat
1 neve persille
200 g grønnkål
250 g ricotta
2 hvitløkfedd, revet
5 ss revet parmesan
salt og pepper

HVIT SAUS

75 g smør
2 ss mel
8 dl helmelk
salt og pepper
2 ss revet parmesan
½ muskatnøtt, revet

  • Kok opp vann med litt salt i, ha i spinat og grønnkål og kok ca. 2-3 min. La det renne godt av seg i et dørslag og kjøles ned noe. Klem ut så mye vann du kan og hakk det fint sammen med persillen. Har du tilgang på ramsløk kan du bruke en neve av det.
  • I en bolle blander du det grønne med ricotta, revet hvitløk og parmesan. Smaksett med salt og pepper. Blir den veldig tørr, ha i en skvett fløte. Bruk en slikkepott så får du med alt fra kantene når du rører.
  • Fyll cannellonirene med sprøyteposen. Prøv deg frem, noen bruker heller en skje, andre rene fingre. Fyll dem halvveis fra begge ender.
  • Lag den hvite sausen og hell litt av denne i bunnen av i en smurt, ildfast form.
  • Legg de fylte rørene ved siden av hverandre og hell over den hvite sausen. Må du legge dem i to lag tar du litt saus innimellom, og avslutter med litt saus på toppen.
  • Riv over rikelig med parmesan, eller en annen smakfull fast ost, og stek formen i ca. 30 min på 180 grader.
  • Servér med en god, grønn salat til.

HJEMMELAGET RICOTTA

Det er ikke lett å finne økologisk ricotta, men med økologiske råvarer lager du den lett selv. 1 liter melk gir ca. 2,5 dl.

1 l helmelk
2 sitroner, saften av

  • Melk og sitronsaft varmes til 35 grader. Det går fort, så sett termometeret i melken med en gang!
  • Ha den koagulerte melkeblandingen i en sil og la det renne av ca. ½ time.
  • Press ut mest mulig væske og sett den kaldt til du skal bruke den. Rør den opp før du blander med det grønne.

Flere oppskrifter