Blomkålpizza med kylling, ost og tomat
3–4 porsjoner
Lørdag er pizzadagen for mange. Hva med å prøve denne sunne og velsmakende pizzaen? Selv om bunnen er laget av blomkål, vil den ikke smake som blomkål.
Oppskrift: Bente Josefsen
Allergener: melk, egg
PESTO (lag gjerne på forhånd)
1 dl pinjekjerner
1 potte frisk basilikum
2 dl olivenolje
100 g parmesan
1 ss sitronsaft
salt
pepper
- Stek pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne.
- Pass på at de ikke blir svidd.
- Avkjøl.
- Kjør pinjekjerner, basilikum, olivenolje og parmesan i en foodprosessor til en grov pesto.
- Du kan også lage pestoen i en morter.
- Smak til med salt og pepper.
PIZZABUNN
400 g blomkål
4 egg
100 g revet ost
3 ss fiberhusk
1½ ts salt
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Rasp blomkål til riskorn (bruk gjerne kjøkkenmaskin, eller kjøp blomkålris).
- Legg raspet blomkål i et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye væske
som mulig. - Ha det over i en bolle.
- Bland med egg, revet ost, fiberhusk og salt.
- La blandingen hvile i 10 minutter.
- Fordel massen over to stekeplater med bakepapir og form massen til runde pizzaer.
- Det skal fylle omtrent to tredeler av stekeplaten.
- Stek pizzaene hver for seg i ca. 20 minutter.
PIZZA FYLL
7 ss hakkede tomater
2 pk fersk revet ost
200 g kylling, skåret i strimler
4 ss pesto, se egen oppskrift
1 pk ruccola
2 tomater, finhakket
1 ss meierismør til steking
salt
pepper, kvernet
litt parmesan til toppen om du liker
- Smør hakkede tomater på bunnen.
- Fordel den revne osten på bunnen.
- Stek den i 15 minutter, til osten er gyllen.
- Stek kyllingfileten i smør, cirka 6 minutter på hver side.
- Salt og pepper etter smak.
- La hvile i noen minutter før du skjærer fileten i strimler.
- Topp pizzaene med kylling, pesto, ruccola, parmesan og tomat.
TIPS
Pass på at massen er jevnt fordelt så du ikke svir kantene. Følg med underveis i steketiden.