Blomkålpizza med kylling, ost og tomat

3–4 porsjoner
Foto Mats Dreyer Blomkal pizza

Lørdag er pizzadagen for mange. Hva med å prøve denne sunne og velsmakende pizzaen? Selv om bunnen er laget av blomkål, vil den ikke smake som blomkål.

Oppskrift: Bente Josefsen
Allergener: melk, egg

PESTO (lag gjerne på forhånd)
1 dl pinjekjerner
1 potte frisk basilikum
2 dl olivenolje
100 g parmesan
1 ss sitronsaft
salt
pepper

  • Stek pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne.
  • Pass på at de ikke blir svidd.
  • Avkjøl.
  • Kjør pinjekjerner, basilikum, olivenolje og parmesan i en foodprosessor til en grov pesto.
  • Du kan også lage pestoen i en morter.
  • Smak til med salt og pepper.

PIZZABUNN
400 g blomkål
4 egg
100 g revet ost
3 ss fiberhusk
1½ ts salt

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Rasp blomkål til riskorn (bruk gjerne kjøkkenmaskin, eller kjøp blomkålris).
  • Legg raspet blomkål i et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye væske
    som mulig.
  • Ha det over i en bolle.
  • Bland med egg, revet ost, fiberhusk og salt.
  • La blandingen hvile i 10 minutter.
  • Fordel massen over to stekeplater med bakepapir og form massen til runde pizzaer.
  • Det skal fylle omtrent to tredeler av stekeplaten.
  • Stek pizzaene hver for seg i ca. 20 minutter.

PIZZA FYLL
7 ss hakkede tomater
2 pk fersk revet ost
200 g kylling, skåret i strimler
4 ss pesto, se egen oppskrift
1 pk ruccola
2 tomater, finhakket
1 ss meierismør til steking
salt
pepper, kvernet
litt parmesan til toppen om du liker

  • Smør hakkede tomater på bunnen.
  • Fordel den revne osten på bunnen.
  • Stek den i 15 minutter, til osten er gyllen.
  • Stek kyllingfileten i smør, cirka 6 minutter på hver side.
  • Salt og pepper etter smak.
  • La hvile i noen minutter før du skjærer fileten i strimler.
  • Topp pizzaene med kylling, pesto, ruccola, parmesan og tomat.

TIPS
Pass på at massen er jevnt fordelt så du ikke svir kantene. Følg med underveis i steketiden.

Flere oppskrifter