Bjørnebærgalette
4- 6 pers – 2 stk
Fint skal det være! Galette er et fransk navn på forskjellige pannekakelignende kaker. Du kan gjerne bruke bokhvete eller andre kornsorter i stedet for hvete. Siden det verken er egg eller melk i denne, er den mer en pai enn en galette, egentlig. Og du kan selvfølgelig bruke alle slags bær til denne desserten.
PAIDEIG
150 g hvetemel
70 g sukker
1 klype salt
½ vaniljestang, frø fra
80 g smør i terninger
1 eggeplomme
2 ss kaldt vann
FYLL
4 ss vaniljekrem
300 g bjørnebær
2 ss melis, sukker eller honning
- Ha mel, sukker, salt og vaniljefrø i en kjøkkenmaskin med knivblad. Ha i smør og kjør til smør og mel smuldrer. Tilsett eggeplomme og vann, og kjør til deigen samler seg til en klump.
- Form deigen rund og flat, og pakk i plast eller beeswrap, og avkjøl i kjøleskapet i minst 30 min.
- Forvarm ovnen til 220 grader. Del deigen i to, og kjevle ut til sirkler. Legg dem over på bakepapir.
- Fordel vaniljekrem og bjørnebær på midten av deigen. La ca. 3 cm av kanten være fri for fyll. Kantene brettes over fyllet. Dryss tilslutt over melis, sukker eller honning.
- Stek på nederste rille i ca. 20 min. Server gjerne med en kule iskrem.