Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Hermes rivera a K6 W Gqxy H Fw unsplash
Meninger

Vin i plast. Plast i vin.

Tør folk som elsker økovin å lese en artikkel som spør om det er plast i vinen? Tja. Tør vinskribenten å skrive svaret? Nei. Siden vindrikking er så sterkt forbundet med «endelig-fredag» og kos, kan det å antyde at det kan være plast i flaska, på linje med å legge en granat på tacolefsa.

20240917 112931
Intervjuer

Plast på palleplass

I en tid der plastavfall og miljøutfordringer dominerer overskriftene, viser Plasteriet i Trondheim at plast kan være en verdifull ressurs. De resirkulerer plastavfall til nye produkter som knapper, karabinkroker og medaljer. Det som før var avfall, får nå nytt liv og høyere verdi. Gründerne Hanne Næss og Vincent Gartiser jobber målrettet for å redusere unødvendig forbruk og skape positive løsninger for miljøet

I Stock Michiko Design
Artikkel

Det baller på seg – plast i landbruket

Alt tyder på at store troll har spilt boccia hele sommeren igjennom. Kulene deres, hvite, rosa og blå, ligger spredt ut over jordene. Vi mennesker reagerer ikke. Synet oppleves helt naturlig. Sannheten er en helt annen. Finnes det virkelig ingen alternativer til rundballer?

Bergtatt print 9 of 30
Reportasjer

Sperlebakken

Det er mykje som har hendt i Luster dei siste par åra. Kunstnarar og utøvarar av alle slag har teke vegen frå inn- og utland til den elles så stillfarne vesle bygda inst i Sognefjorden.

Foto Marlene Tollaksen Nilsen
Intervjuer

Mett på plast

Karen Elene Thorsen, mer kjent som Fattig student fra Instagram og en rekke med kokebøker, drifter sulten-appen der oppskriftene skal være både rimelige og lekre. I tillegg har hun et barn på armen og et i magen. Gründeren setter matens kvalitet svært høyt, koser seg med gode råvarer, men med maten kommer plasten. Det er plast både rundt og i produktene. Karen er bekymret.

Image0 2
Meninger

Kong Midas i Revers

Kong Midas fikk i gave av guden Dionysos egenskape nvi alle kan fantasere om: Alt han berørte ble til gull. Midas syntes nok at det var konge, helt til han ble sulten. Maten ble nemlig også til gull da han løftet den fra tallerkenen.

Alexander Sandtorv 2 Foto Ola Gamst Saether
Intervjuer

Mirakel-materialet

– Vi befinner oss på et positivt skred av ting som vil endre både produksjonen, bruken og behandlingen av plast. Dette lover kjemiker Alexander H. Sandtorv.

Foto eivor unn torsdatter
Meninger

Den fabelaktige plasten

Banner pressemelding
Artikkel

Vårutgaven: Plast

Hårene reiser seg på armene våre bare vi sier dette ordet. Plast. Likevel er det vanskelig å slutte. Er vi blitt avhengige? Samtidig er det relevant å spørre: Er all plast grusomt? I vårutgaven av Ren Mat sjekker vi ut både faren og verdien av plast.

Meninger

Glem ikke deg selv!

Når en ny dag er i emning, må du som bonde tidlig ut av senga. Ofte står du ikke opp fordi det er lyst ute, eller fordi du er uthvilt, men fordi pliktene kaller. Det kan være arbeid ute på jordet, eller dyr som venter på mat og stell.

C O Nielsen 2023
Drikkeomtaler

C. O. Nielsen Vin De Provence

Anna kaminova ckju MXB Lu7o unsplash
Drikkeomtaler

Sopp og såpe

På en skala fra mikro-soppsfære til atombombe-vsopphatter, er det en urovekkende fellesnevner: Illusjonen om kontroll. Ikke all sopp kan kontrolleres med såpe.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56