Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Dag Jorund Lonning FOTO ERIK RØED
Intervjuer

Inn i det kompost-moderne

– Kinderegget er at vi kan produsere masse mat og samtidig takle utfordringene med klima, biologisk mangfold og tap av matjord, mener professor og forfatter Dag Jørund Lønning.

Hovedbilde Margitvea
Intervjuer

Barnas matforkjemper

Faglærer og forfatter Margit Vea tar til orde for babyer og frustrerte mødre. Og for klodens, landbrukets, dyras og menneskenes felles helse. Det er for mye tasting på kalkulatorer av CO2-regnskapet og for lite matlaging og fotosyntese, synes hun. Helst ville hun vært aktivist på fulltid.

Christianhoel Foto Extra
Intervjuer

Økologisk til folk flest

Extra er Norges raskest voksende butikkjede, med snart 500 butikker landet rundt. Ikke nok med det, etter målrettet arbeid er kjeden blitt størst på økologi i lavprismarkedet. Kjededirektøren Christian Hoel ønsker seg enda flere norske økologiske matvarer. Vi spurte han om hvordan vi best kan etterspørre øko-varene vi vil ha.

Bilde Radical Broccoli
Intervjuer

Greenfluencers

Møt jentene som bruker grønt engasjement til å inspirere deg og meg til bærekraftige hverdagsvalg.

Anja Bakken Riise Foto: Renate Madsen FIVH
Intervjuer

På frontlinjen

De er unge, de er handlekraftige, de er ofte kvinner og de står i bresjen for en grønnere verden. Vi har møtt Anja Bakken Riise, som leder folkebevegelsen Framtiden i våre hender. For Anja er klimahandling lik menneskerettigheter. #detskjer

Livekleveland Foto Dyrevernalliansen
Intervjuer

Dyrenes advokat

Alle trodde Live Kleveland skulle bli veterinær, men i dag står juristen i bresjen for det omdiskuterte Dyrevernmerket.

Heidibjerkan Geirmogen Web
Intervjuer

Bakkekontakt på kjøkkenet

​En kokk har påvirkningskraft langt utover tallerkenen; på bonden, gjesten, den ansatte og alle som sitter og ser på. Heidi Bjerkan er en kokk som tar dette på alvor. Hun har en kompromissløs innstilling til råvarer og hvordan de dyrkes, og en stor ydmykhet for håndverket og menneskene bak. På restauranten Credo viser hun fra-jord-til-bord i praksis.

Thomas Horne Foto Emma Gerritsen
Intervjuer

Balkongbonde

Jord er ikke statisk, men en prosess, sier mataktivist Thomas Horne. På balkongen hans er milliarder av mikroorganismer i sving, de gjør matavfall om til næringsrik mold. Han er aktuell med boka "Balkongbønder", et folkefinansiert samarbeidsprosjekt.

Dahle Og Dammann
Intervjuer

Våkn opp!

To riddere av første klasse. Øystein Dahle og Erik Dammann, begge hedret av Kongen. Lenge har de påpekt hva som truer vår klode. De mener vi mangler, ja nettopp, ”riddere”, sterke ledere, som kan redde verden fra miljøødeleggelser, sult og global oppvarming.

Anne Marie Schroder Til Web
Intervjuer

Gull i munn

Du ser henne hvis du er ivrig på nettet, opptatt av restemat eller får med deg forbrukerprogrammene på tv. Anne Marie Schrøder er kommunikasjonsansvarlig i Matvett og snakker i klartekst; mat som går i søpla er gull verdt, vi må slutte å kaste penger!

Charcuteri
Intervjuer

Hele grisen

IOM, årets produsent! Verdige vinnere av Matprisen 2017. De velger sine purker med omhu og bearbeider alle stykningsdelene med omtanke. Både Magnus Thorvik og Timon Botez er over normalt opptatt av råvare og smak.

Linda Jolly
Intervjuer

Jordmoren

Biolog og pedagog Linda Jolly er en selverklært jordentusiast. Alltid med litt jord under neglene har hun trofast videreformidlet kunnskap om alt som lever og gror i snart førti år. Jordsmonnet er viktig for klimaet, mener hun.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56