Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Bondeliv Mats
Intervjuer

#bondeliv

Mats Hegg Jacobsen er en ung og moderne bonde. Det betyr ikke bare at han står i spennet mellom tradisjon og innovasjon i landbruket, men også at han har tusener som følger gårdslivet på Instagram.

Rolv No
Intervjuer

Oraklet i Oppdal

Botaniker og urtekyndige Rolv Hjelmstad har bygget opp landets største urteleksikon på nett, skrevet bok og fartet landet rundt med kurs og foredrag om det som ligger hjertet hans nærmest; de norske medisinplantene.

Pascal
Intervjuer

Hederstittel budeie

Pascale Baudonnel er den franske mademoisellen som immigrerte til Norge og revitaliserte de norske ostetradisjonene, men hvor ble det av henne?

Grønn Mann
Intervjuer

Grønn mann

Stephen Barstow mener vi bør spise åtti grønne om dagen. Ikke fem, men åtti. Han innehar en unik verdensrekord.

Portrett Jon Frede Engdal
Intervjuer

Starten på et eventyr

Det gikk et lite gisp gjennom miljøet da det ble kjent at Jon-Frede Engdahl hadde solgt en stor aksjepost i Kolonihagen til Reitan-gruppen. Til de med masse og billig mat!?! For å fremskaffe økologisk mat er det vel ikke alltid det enkleste som er det beste…

Morten Bragdø
Intervjuer

Plantedoktoren

IKKE BRUK GJØDSEL! Morten Bragdø, omdiskutert gartner, snakker i store bokstaver. Kan det være så vanskelig da? Kompostjord, Lupin og Høne-Pøne sier jeg!

Korsvold Hvaler
Intervjuer

Den perfekte stormen

Skålvoll og Thorenfeldt var kjent for fashion og foto. Det spørs om de ikke er bedre kjent nå – for sine fantastiske råvarer.

Portrett Henrich 2
Intervjuer

Ikke noe juks

Heldigvis finnes det noen bønder for hvem mat ikke bare er målt i kilopris. Heinrich Jung driver kjøttproduksjon mest mulig på dyrenes premisser og grønnsaksproduskjon på naturens. Vi behøver ikke være rakettforskere for å skjønne at dette påvirker både smak og pris.

Tilbake
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56