Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Eiker Olfabrikk
Intervjuer

Ufiltrert og økologisk

Det kommer mye bra øl fra norske bryggerier, men lite økologisk. Vi dro til Mjøndalen for ufiltrert, økologisk og godt håndverk hos Eiker Ølfabrikk – Norges største og første økologiske ølbryggeri.

Tibi2
Intervjuer

Probiotisk vannkefir

Vill og uregjerlig, probiotisk og boblende – det er Tibi det.

Villbrygg Cornelia Vanessa3 Foto Herman Dreyer
Intervjuer

Fuglekvitter på flaske

Levende brygg på flaske med stedegne nordiske smaker – ikke rart den er å finne på restauranter i Oslogryta som Maaemo, Brutus og Kontrast.

Ask Brygghus Fotograf Nicki Twang W3 A0879
Intervjuer

Alkoholfri brygging

Alkoholfri drikke er den nye sorte. Møt bryggeriet som vil revolusjonere drikkebransjen.

Hovelsrud Marianne Foto Wandawideroe Renmat
Intervjuer

Hønemor

Marianne Olssøn overtok en broilervirksomhet, en enorm låve, et stort hvitmalt hus med en hage som for det meste besto av gressplener. I dag fremstår Hovelsrud som en av Norges vakreste og mest tidsriktige gårder, og det til tross for tilbakeføring av hus og hage til slik det var i 1840.

KIRKEBY ANDELSLANDBRUK FOTO LOTTE SHEPHARD REN MAT
Intervjuer

På tide å bli jorda

Først korona, deretter krig i Europa. Det er lenge siden selvberging var like dagsaktuelt som nå. Ikke alle har stor nok hageflekk, eller jord i det hele tatt, eller erfaring til å kunne dyrke nok grønnsaker til å fø seg selv eller familien gjennom sesongen. Da er andelslandbruk en god løsning.

Hellekberge
Intervjuer

Økobønder om norsk selvforsyning

Koronakrisen trigger spørsmål knyttet til norsk selvforsyning og matsikkerhet. Kanskje vil krisen være avgjørende for hvordan landbruket drives i fremtiden, mane frem et landbruk som i større grad er basert på egne ressurser og tydeliggjøre bondens rolle i samfunnet. Hva mener bøndene om hvor rustet matproduksjonen er for beredskap?

Astrid Bjoernson
Intervjuer

Hvordan påvirker koronakrisen bonden?

Enkelte samfunnsgrupper er avhengig av å holde seg friske i tiden som kommer, som bonden. Hvordan står det til med bøndene som arbeider for at vi forbrukere skal få matvarer i matbutikkene, til tross for smittefare, pandemi og utfordrende tider?

Dagens Team Foto Lotte Shephard Ren Mat
Intervjuer

Grossistenes utfordrer

Hvordan kan den teknologiske revolusjonen skape mer biologisk mangfold, rettferdige priser og bredde i matutvalget? Den digitale plattformen Dagens har kanskje svaret. Farvel fordyrende mellomledd og hei direktehandel.

Ministernesvik Nrings Og Fiskeridepartementet
Intervjuer

Fiskeri- og sjømatministeren om dyre kvoter

I vinterutgaven av Ren Mat er flere av intervjuobjektene i artikkelen «Folkets hav?» kritiske til Regjeringens foreslåtte reform av kvotesystemet som ble lagt frem i juni, samt deler av dagens fiskeripolitikk der fiskekvoter er kostbare og samler på færre og større hender. Her er fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesviks tilsvar i full lengde.

knudstadholen_ren_mat_foto_kjerstiskarstaarvik1
Intervjuer

Fiskehandleren ved innlandshavet

Av matbransjens kokkeelite omtales den som landets beste fiskebutikk. Helt siden 1925 er det mangfold og kvalitet som har vært fokus hos Knutstad & Holen på Hamar.

Maja Lunde Foto Oda Berby Ren Mat Web
Intervjuer

Bidronningen

Da Maja Lunde skrev Bienes historie trodde hun ikke i sine villeste drømmer at den ville nå så langt. Nå er den oversatt til 35 språk. Å arbeide med temaer som bier og pollinering ga forfatteren et nytt syn på verden.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56