Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Bybonden Ida Kleppe Foto Tom R  Hjertholm Bergensavisen
Intervjuer

Yrke: bybonde

– Hvorfor skal vi kun ha prydvekster i offentlige rom når vi også kan ha mat? spør Ida Kleppe, bedre kjent som Bybonden i Bergen. Ved hjelp av urbant landbruk har hun i snart to år gjort byen både grønnere og mer inkluderende.

Foto Iselin Kristiansen Bymiljoetaten 1
Intervjuer

Ultralokal matforsyning

Da Kulturetaten i Oslo ble overbevist om andelslandbruksmodellen på et kurs hos Økologisk Norge, ble Oslos mest sentrale andelslandbruk dannet på Tveten gård – og ventelisten er lang.

Leangen Parsellhage Foto Anne Gro Gullvik Froiland 2
Intervjuer

Jordsjuke byfolk

Det finnes forskjellige motivasjoner for å bli med i urbane dyrkningsprosjekter, og ulike forventninger til hva det innebærer. Noen søker dugnadsånd og sosiale fellesskap – andre vil dyrke i frihet og med autonomi.

Holt Laeringstun2
Intervjuer

Arktisk matproduksjon

På Tromsøya finner du Nord-Norges aller største by, Tromsø – men kun ett eneste gårdsbruk. Da en ny, sentrumsnær bydel truet den sjeldne matjorda, grep Holt Læringstun tak i spadene for å kunne fortsette med bynær kunnskapsformidling – fra jord til bord, og tilbake til jord.

Hyllest Mie Kaster Blomster Foto Privat
Intervjuer

Smaken av en hyllest

Gjennom produksjon av hylleblomstsaft og -sirup foredler Mie Dahlmann Jensen aromaen av duggfrisk sommermorgen i Øst-Telemark.

Eimealt
Intervjuer

Moderne heksebrygg

– Vi har gått fra å være sære «heksebryggere» til å få lede an i en mattrend vi tror vil komme folk virkelig til gode.

Solhoi Cider Foto Annika Vaager
Intervjuer

Fra epleslang til eplebobler

For Martin Bech-Ravn er nøkkelen til en god sider bra frukt, ingen tilsetninger og tid – og helst nedfallsfrukt.

Reddik Elisabeth Fagerland
Intervjuer

Ekte og direkte

Matfra.no er et resultat av nostalgisk lengsel og moderne teknologi. Den digitale markedsplassen kutter mellomledd og gir matglade forbrukere tilgang til rene råvarer.

Alledrikkene 16Stk Hires
Intervjuer

Smak av sommer

Saftfabrikken i Stavanger sprang ut fra et miljø med økologi og naturlige råvarer i sentrum og produserer kaldpresset, nypresset, lokal og økologisk frukt og bær på flaske.

Olssnbarbieribalholmfrode Webres02
Intervjuer

Gyldne dråper

Skal vi snakke om økologiske norske drikkevarer er første stopp Balholm ved Sognefjorden. Bryggmester og veteran Åge Eithungjerde leverer kulturhistoriske beretninger som perler på en snor og forklarer hva akevitt egentlig er.

Grimstad Brusfabrikk2
Intervjuer

Verdens beste brus?

Når julebrusen består av biodynamiske vindruer fra vinprodusenten Meinklang i Østerrike lover det godt. Kommer verdens beste brus fra sørlandet?

Astrid Bjornson
Intervjuer

Frukt, bær og likestilling

16 av 100 bønder i Norge er kvinner. Astrid Bjørnson er en av dem som trekker statistikken i positiv retning. – Dyktighet måles ofte ut ifra størrelse på drifta, størrelse på traktoren og jordene, sier Astrid. Hun mener at både jordbruket og menn generelt har mye å lære av kvinners omsorg for dyr, planter og jord.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56