Sild og eggsalat
4 pers
Sild er sunn og god mat. Av og til litt glemt. Spiser vi en "frokost" i Danmark blir vi minnet på alle de gode rettene vi kan lage av sild. Egg er alltid godt til sild.
røkt, saltet sild, Matjesild eller ansjos
4 skiver grovt rugbrød
4 egg
1 dl rømme, ca.
1 ss Dijonsennep
1 vårløk, finhakket
1 middelsstor sjalottløk, finhakket
gressløk, finhakket
Maldonsalt og pepper
- Hardkok eggene og finhakk dem når de er kalde.
- Rør sammen sennep, rømme, sjalottløk og vårløk og smak til med salt og pepper. Husk at silden er salt, så salt forsiktig.
- Vend de hakkete eggene forsiktig inn og strø over litt gressløk.
- Rist det grove brødet, ta på litt godt smør mens det er varmt.
- Hvis du rører sammen alt bortsett fra eggene dagen før, setter smakene seg og eggesalaten blir mindre rennende.