Sennepssaus

Sennepssaus

Henriette Schønberg Erken forklarer sennepssaus ganske suverent; "En blanding av sukker, vineddik, olivenolje, fransk sennep og hvit pepper". Og mer er det kanskje ikke å si om den saken? Vel, det er mange oppskrifter på sennepssaus, her er noen:

Sennepssaus 1

4 halvkokte eggeplommer
2 ss dijonsennep
litt sitronsaft eller epleeddik
2 ½ dl mild oliven-, mais- eller solsikkeolje

  • Kok eggene litt lengre enn til bløtkokt, avkjøl og skrell dem og ta forsiktig bort den harde hviten.
  • Ha eggeplommene i en bolle og visp alt sammen, spe oljen forsiktig i mens du visper. 
  • Smak til med salt.

Sennepssaus 2

1 dl rømme
1 dl majones
1 ss dijonsennep, fin
1 ss dijonsennep, grov
litt sitronsaft
finhakket dill

  • Ha alt i en bolle og visp det sammen. 
  • Smak til med salt og sitron eller epleeddik og klipp i dill.

Sennepssaus 3

6 ss sennep
1 ts sukker
1 ss eddik
2 ½ dl mild oliven-, mais- eller solsikkeolje
finhakket dill

  • Rør alt sammen og smak til med salt og pepper. 
  • Noen liker hvit pepper, andre foretrekker sort pepper.

Sennepssaus 4

2 ss grov sennep
1-2 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
1 eggeplomme
2 dl olje, mais eller solsikke
salt og hvit pepper
finhakket dill

  • Rør sammen sennep, sukker, eddik og eggeplommen. 
  • Hell i oljen under omrøring i en fin stråle. 
  • Smak til med salt og pepper og finhakk dillen og rør den inn.

Sennepssaus 5 

3 ss sennep, sterk
2 ts sukker
1 eggeplomme
2 ss lys vineddik
2 dl olje, mais eller solsikke
finhakket dill

  • Rør sennep, sukker, eddik og eggeplomme sammen. Ha i mer sukker hvis du vil ha den søtere. 
  • Hell i oljen sakte under omrøring og smak til med salt og pepper. 
  • Finhakk dillen og rør den inn.

Flere oppskrifter