Sei med nøttesmør
4 pers

Enklere og bedre blir det ikke. Bruk fersk fisk eller frossen fisk. Nøttesmøret er prikken over i'en.
1 kg renskåret sei
litt olivenolje
salt og pepper
200 g smør
1 liten sitron
1 rød chili, i tynne strimler
1 håndfull, hakket frisk koriander
- Legg seien i en form, strø over litt salt og nykvernet pepper og sett den i stekeovnen på 180 grader i 8-10 minutter. Sjekk at den er ferdig eller gi den litt tid til. Du kan også steke fisken langsomt i stekepanne.
- Skyll og skrell sitronen med potetskreller og finsnitt skallet med minst mulig hvitt.
- Finhakk chilien.
- Mens fisken er i ovnen smelter du opp smør til det får en nøttebrun farge og lukter som nøtter.
- Grovhakk koriander og ha over fisken etter den er stekt, sammen med sitronskall og chili.
- Anrett hver porsjon på tallerkenene eller server fra formen. Godt tilbehør er kokte rødbeter eller andre rotgrønnsaker, en grønn salat, hjemmelaget potetstappe eller små poteter.