Rødbetsuppe
4–6 porsjoner

Oppskriften har vi fått av Barbro Raen Thomassen
Du trenger
- 2 løk
- 2 fedd hvitløk
- ¼ kålhode
- Rapsolje til steking
- Ca. 2 liter vann
- Ca. 300 g hjortekjøtt
- Salt og pepper
- 3–4 rødbeter
- 1 ss karve
- 1 laurbærblad
- ½ ss timian
- 3 nellikspiker
- Ca. 1 dl gresskarlake
Fremgangsmåte
Skjær hjortekjøttet i passende suppebiter og kok dem nesten møre i vann. Tilsett salt og pepper. Fjern skummet.
Finn frem jerngryta, skjær løk og kål smått og la det surre noen minutter i rapsolje til løken er blitt blank. Pass på at det ikke brenner seg.
Skjær rødbetene i tynne skiver eller biter og ha dem i gryta sammen med krydderne, gresskarlaken, hjortekjøttet og all kraften.
La det koke til rødbeten og øvrige ingredienser har fått ønsket konsistens. Spe eventuelt med mer vann, pluss salt og pepper. Dette er en suppe som kan stå lenge på komfyren og godgjøre seg. Den er minst like god dagen etter.
Valgfritt tilbehør: Rømme, dill, rundstykker og godt smør.



