Ørret, ertepuré og bønnepasta

4 pers
Orret Ertepure Bonnepasta

Fargene i dette måltidet kan friste selv de mest fiskeskeptiske barn. Det er som om ørreten og ertepureen inviterer til kunstutstilling på matbordet. Bønnepasta finner du i velassorterte dagligvareforretninger. Pastaen må jo ikke være sort, men som jordnært bakteppe til tallerkenens midtpunkt, gjør den seg ekstra godt.

1 hel ørretfillet med skinn
350 g erter, frosne
1 stort fedd hvitløk, grovhakket
¼ sitron, saften av
½ dl olivenolje
en neve koriander
1 pakke sort bønnepasta
salt og pepper

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Legg fisken i smurt form med skinnet ned, strø på salt og pepper. Bak i ovnen i 20-25 minutter.
  • Varm ertene skånsomt, eller bruk dem rett fra pakken for en kald puré. Kjør erter, sitronsaft, hvitløk, koriander, salt og olivenolje i en kjøkkenmaskin eller stavmikser til pureen har myk og jevn konsistens. Spar en kvast koriander til pynt.
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken og fordel i tallerkener. Legg på ertepuré og deretter ørret og en kvast fersk koriander.

Flere oppskrifter