Maissuppe

4 pers
Maissuppe

Deilige, selvplukkete maiskolber kan vi selvfølgelig fryse, men de er aller best når de er ferske. Denne suppen er mettende. Hvis du lager den til barn kan du holde igjen litt på chilien, men ellers er det godt at det er litt futt i den. Maisen er jo ganske søt, så smak deg frem med salt og sterkt. Selvfølgelig kan du bruke god økologisk mais fra pakke eller glass også.

6 maiskolber, ca. 600 g
4 egg
4 store sjalottløk
3 hvitløkfedd
raus bit ingefær
1 chili
1 ½ l grønnsakskraft
ramsløk, persille, koriander
olje

  • Varm oljen i en stor gryte og tilsett hakket løk, hvitløk, chili og ingefær, fres dette litt.
  • Ha i maiskornene som du har skåret fra kolbene og kraften og la dette småkoke ca. 20 min.
  • Bruk en stavmikser og kjør til du har ”fått hull på” flesteparten av kornene, det kan godt være noen hele korn igjen.
  • Rør inn finhakkete krydderurter, bruk de du liker, og smak til med salt og pepper.
  • Skill eggeplommen fra hviten og legg en plomme på toppen. Veldig godt når du får den ferske smaken av eggeplomme sammen med den varme suppen.
  • Server med godt brød og smør til.

Flere oppskrifter