Hvitløk- og potetsuppe

4 - 6 pers
Potetsuppe

Nypoteter er deilig, men fremdeles er det mange bønder som har fjorårets poteter igjen. Ingenting feil på disse, om de har vært lagret riktig. Skrell dem og lag en herlig suppe med masse hvitløk og gressløk fra hagen, om du har. Med både kraft og fløte er denne mektig og god! 

6 store poteter
2 hele hvitløk
1 l  kalvekraft
2 dl fløte
1 neve gressløk
olivenolje
salt og pepper

  • Skrell, del i store biter og kok potetene nesten møre. Hell fra vannet.
  • Skrell hvitløkene og ha alle feddene sammen med potetebitene og hakket gressløk i en gryte med olivenolje. Stek litt før du heller i kraften.
  • La kraft og grønnsaker koke ca. 15 min.
  • Bruk en stavmikser og lag en jevn suppe. På slutten har du i fløten som piskes med det andre. Smak til med salt og pepper.
  • Pynt med finhakket gressløk, også blomstene, og server med godt brød til.

Synes du suppen blir for tjukk kan du ha i litt melk og piske videre. Du kan også bruke grønnsakskraft i stedet for kalv.


Flere oppskrifter