Grønn ertesuppe
4 pers
Får du tak i økologiske, frosne erter bruk disse. Dette er en frisk og god forrett, eller lag små "shots" ved en tapas-servering. Du kan toppe og smaksette med reker, oliven- eller trøffelolje og finhakket chili. Sunnhet i hver slurk!
2 sjalottløk
3-4 hvitløkfedd, hakket
frisk timian, hakket
1 ss tørket løstikkke
1 neve persille, hakket
8 dl vann eller hønsekraft
1 pakke frosne erter
½ dl god olivenolje
sitron, saft fra
salt og pepper/chili
- Fres løken myk i olivenoljen. Tilsett hakkete grønne urter og kok forsiktig i ca. 5 minutter.
- Tilsett kraft/vann, frosne erter og kok opp. La det putre i ca 2-3 min. Koker du suppen for lenge mister den sin fine, irrgrønne farge.
- Mos suppen med stavmikser eller i hurtigmikser. Sil den om du vil ha den helt glatt, men ikke kast det som blir igjen i silen, spis det eller lag en liten puré.
- Smak til med salt, pepper og en skvis sitron. Supper trenger litt syre siden ertene er ganske søte.
- Server suppen i glass, gjerne lunken. Den kan serveres helt kald eller varm.