Fredagstaco med fåresopp

4 porsjoner
REN MAT nr 53 13292 copy kopi

Mange bytter allerede ut alt eller deler av kjøttet og gjør tacoen vegetarisk med bønner eller linser, men fåresopp er også et supert alternativ! Konsistensen er kjøttaktig og soppen smaker ikke så mye i seg selv – den tar derimot svært godt opp smaken fra krydder, noe som gjør den perfekt til den klassiske norske fredagstacoen.

Tacokrydder

  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ss spisskummen
  • 2 ts koriander
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts salt

Dette holder til én gryte, men bland gjerne litt raust så har du ditt eget taco-krydder for en stund.

Stekt fåresopp

  • 400 g fåresopp
  • 1 løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 ss tomatpuré
  • litt vann

Fremgangsmåte

Fres finhakket løk og hvitløk til løken blir blank i olje eller smør.

Skjær fåresoppen i biter, gjerne 1-2 cm store. Stek opp soppen på middels varme i en egen panne, helt til den har sluppet fra seg overskuddsvann og panna er blitt tørr. Fåresoppen går fra hvit til tydelig gul når den varmebehandles. Når vannet er stekt ut og soppen er gul, kan du blande den inn med løken.

Stek alt sammen med tomatpuré, bland inn tacokrydder og litt vann og la det småsurre i 10 min.

Smak til med salt og pepper.

Server fåresoppen i lefser eller skjell sammen med salat, mais, revet gulost, salsa, rømme – og hva du nå ellers liker å ha i tacoen din!

Flere oppskrifter